Turnaj mistrů mění pořadatelské město, nově se bude hrát v Itálii

- Jan Havlovic

Organizace ATP oznámila ve středu dopoledne nové pořadatelské město prestižního Turnaje mistrů! Sešlost nejlepších tenistů světa se uskuteční mezi lety 2021-2025 v italském Turíně, kam se přestěhuje z Londýna. Hrát se bude v turínské Pala Alpitour, která je největší krytou sportovní halou v Itálii.

Před týdnem jsme vás informovali o tom, že Londýn pravděpodobně přijde o práva na Turnaj mistrů. Tehdejší spekulace se skutečně potvrdily a prestižní mužský tenisový turnaj zná pro ročníky 2021 až 2025 nové pořadatelské město.

Nejlepší tenisté světa se budou nově sjíždět do italského Turína, konkrétně do haly Pala Alpitour, která má pro sportovní utkání kapacitu 18 500 míst a je zároveň největší krytou sportovní halou v zemi.

Turnaj mistrů se tak poprvé v jeho padesátileté historii uskuteční v Itálii. Turín se stane zároveň patnáctým městem, ve kterém se tento prestižní tenisový turnaj uskuteční.

„Gratulujeme pořadatelům z Turína. Itálie je jednou z nejsilnějších tenisových zemí v Evropě, což ostatně ukázala při konání Next Gen ATP Finals v Miláně,“ řekl Chris Kermode, prezident ATP v oficiální tiskové zprávě

V Londýně se konal Turnaj mistrů pravidelně od roku 2009. V O2 areně se turnaj nejlepších tenistů dané sezony uskuteční ještě v tomto roce a naposledy v příští sezoně.