Žadné obnovení spolupráce. Strýček Toni přišel za Nadalem s omluvou

- Jan Vojkůvka

Spekulace o možném obnovení spolupráce mezi strýcem a bývalým trenérem Tonim Nadalem s jeho synovcem Rafaelem vzaly za své. Před týdnem se sice o podobné možnosti uvažovalo, když zkušený kouč navštívil během tréninku v Monte Carlu bývalou světovou jedničku, ale jak později poodhalil sám Rafael Nadal, návštěva měla zcela jiné vysvětlení. Strýc Toni přišel za Nadalem s omluvou.

Důvodem omluvy bylo vyjádření Toniho Nadala do médií, čímž spustil nepříjemnou lavinu otázek na svého synovce ohledně blížícího se konce kariéry.

„Omlouval se mi. Přišel na kurt a mrzelo ho to,“ řekl Nadal o svém strýci.

Před turnajem v Monte Carlu, na kterém se Rafael vracel po dalším z mnoha zranění, Toni Nadal v jednom z mnoha rozhovorů uvedl, že „Rafa chce dál hrát, i přes jeho zdravotní problémy. To bude nadále rozhodující, ale jak dlouho, to nikdo neví. Možná dva nebo tři roky. Co chci říct je to, že Rafael není tenisový hráč, ale zraněný člověk, co hraje tenis, což je hodně obtížné.“

Tato slova se stala pro Rafaela Nadala nepříjemná poté, co na tiskové konferenci před turnajem v Monte Carlu (kde nakonec vypadl překvapivě v semifinále) byl s nimi konfrontován. Pro bývalou světovou jedničku se nejednalo o zrovna příjemný rozhovor a tisková konference se tak nesla v dost ponurém a pesimistickém duchu.

Netrvalo dlouho, a Toni spěšně navštívil svého synovce během jednoho z tréninků. Aby se omluvil.

„Toni chtěl, aby to vyznělo pozitivně, protože, což je pravda, měl jsem už spoustu zranění,“ pokračoval Nadal. „Toni každý týden pořádá nejrůznější konference, a když hodně mluvíte, někdy uděláte chybu. To je normální. I já dělám chyby, každý chybuje. Přišel za mnou a bylo mu to líto.“

Zášť však ke svému mentorovi ani předtím Nadal necítil. Ač nepříjemné mu otázky na tělo byly. V mnohém však měl jeho strýc pravdu. „Je dost těžké být tam, kde jsem, když jsem tak často zraněný. Mám častěji problémy než ostatní, ale jsem schopný se s tím zatím vypořádat,“ dodal.