Nejmodernější v regionu. Prostějovské Národní sportovní centrum poslouží i tenisovým talentům

- Johan Čáp

Návštěvníci barážového duelu Fed Cupu s Kanadou mohli jen kousek od centrkurtu obdivovat novou dominantu. Loni v září se přímo naproti prostějovským dvorcům otevřelo Národní sportovní centrum s architektonicky působivou fasádou, které by měli v budoucnu využívat i talentovaní tenisté. Jeho hlavní účel totiž slouží zejména pro vedení dětí k lásce ke sportu.

Multifunkční hala však poslouží i tenistům. Klub TK Agrofert Prostějov již nyní palubovku centra využívá pro tréninky přípravky. V rámci projektu Evropské tenisové akademie pod hlavičkou organizace Tennis Europe, která v hanáckém městě relativně nově poskytuje špičkový servis pro nadějné hráče ze starého kontinentu, poslouží Národní sportovní centrum i pro jeho aktivity. V kongresovém centru, jež je nedílnou součástí komplexu, se dle slov autora myšlenky na realizaci projektu Miroslava Černoška, majitele společnosti Česká sportovní, plánují pořádat i školení trenérů. 

A co vlastně symbolizuje samotná nekonvenční kovová struktura na fasádě budovy? „Záměr architekta byl takový, aby kovové pláty představovaly vybroušené diamanty. Tedy talenty, které projdou chodbami haly,“ vysvětluje ředitel Národního sportovního centra Ivan Pospíšil.

Už v této době využívají palubovku centra místní školy pro výuky tělesné výchovy, basketbalisté, volejbalisté i široká veřejnost. V budoucnu se budou v Prostějově konat i soustředění českých reprezentací, ambice jsou i na pořádání tuzemských mistrovství nebo mezinárodních turnajů. Projdou branami centra i budoucí tenisoví šampioni?