VIDEO: Exploze emocí! Putincevová vášnivě oslavovala vybojované vítězství

- Jan Havlovic

Julia Putincevová porazila v sobotním barážovém klání po dvou a půl hodinách domácí Britku Katie Boulterovou po setech 3:6, 6:2 a 7:6(6). Kazašská tenistka odvrátila v rozhodujícím setu hned tři mečboly a po vítězném míči se začala vášnivě radovat. Zisk cenného bodu poté slavila s kazašskými fanoušky.

Velká Británie bojuje v londýnské Copper Box Areně s Kazachstánem o setrvání ve druhé Světové skupině. Domácí výběr dostala do vedení jednička týmu Johanna Kontaová. Druhý bod mohla přidat Katie Boulterová, jenže ta nezvládla duel proti Julii Putincevové.

Kazašská jednička je známá na okruhu WTA kontroverzním chováním a mezi kolegyněmi není příliš oblíbená, ale tenisovou kvalitu Putincevová bezpochyby má.

Čtyřiadvacetiletá tenistka se v sobotní bitvě rvala za kazašské barvy a v duelu proti Britce Boulterové dokázala v rozhodujícím setu odvrátit hned tři mečboly! Domácí tenistka vedla ve třetí sadě již 4:0 a 5:2, ale Putincevové se podařilo utkání dovést do tiebreaku rozhodujícího setu.

V něm Putincevová proměnila za stavu 7:6 hned první mečbol v zápase a začala mohutná oslava v podání kazašské jedničky. Putincevová slavila zisk důležitého bodu s fanoušky a během oslavy si na důkaz síly políbila biceps. Exploze emocí v podání 38. hráčky světového žebříčku se stala hitem internetu.