Kill Bill Muchová při debutu setla kanadskou jedničku. Radši bych doma nehrála, smála se

- Martin Vavruša

Karolína Muchová má za sebou svůj první fedcupový zápas v kairéře, v utkání s Kanaďankou Marinovou se držela od začátku ve vedení a od poloviny zápasu jasně dominovala. Od stavu 3:3 vyhrála devět gamů v řadě a ve druhém setu tak dokonce smetla soupeřku kanárem. „Nejtěžší byl začátek. Když jsme se začaly rozehrávat, cítila jsem lehkou nervozitu. Ale naštěstí to ze mě spadlo. Pak už jsem se rozšvihala a od stavu 4:3 jsem měla zápas pod kontrolou,“ usmívala se po zápase dvaadvacetiletá tenistka.

V prvním fedcupovém utkání baráže s Kanadou nastoupila Karolína Muchová proti Rebecce Marinové a hned od prvních úderů prokazovala, že je v utkání favoritkou. „Pomohla mi hodně chybami, protože je to taková střelkyně. Pálila to zprava, zleva, já jsem se to snažila držet ve hře. Myslím si, že jsem měla lepší pohyb než ona, takže jsem se jí to i snažila měnit. Trochu kraťasy, čopy… a platilo to,“ prozradila recept na soupeřku Karolína Muchová.

Ta vedla po čtyřech gamech už 3:1, potom se ale kanadské hráčce podařilo vyrovnat. „Začalo jí to tam padat. Nezbývalo mi než jí to jen vracet a ona z toho hrála winnery. Reagovala jsem na to čopy a snažila jsem se moji hru trochu změnit. Taky mi úplně nevyšel servis. Potom za stavu 3:3 přišel ten dlouhý gam, kde se to zlomilo. Poté už jí to tolik nepadalo,“ vracela se k náhlému zvratu česká tenistka.

Druhý set už domácí hráčka vyhrála jednoznačně, své soupeřce nepustila ani jediný gam, a to také díky skvělým odpovědím na podání kanadské hráčky. Za celý zápas totiž Muchová ztratila jen jediný gam, když podávala její soupeřka. „Věděla jsem, že má dobrý servis, že dává rány. Tohle je ale antuka, takže jsem si stoupla dozadu, udělala jsem dva tři kroky a měla jsem to všechno na ruce a liftovala jsem jí to zpátky. Tudíž to pro mě nakonec byl relativně příjemný servis od ní. Když zrovna netrefila eso, tak se mi to dobře returnovalo,“ řekla olomoucká rodačka.

Muchová si v utkání odbyla svou premiéru v českém fedcupovém týmu a ani ona se nevyhnula v prvním zápase nervozitě. „Nejtěžší byl začátek. Když jsme se začaly rozehrávat, cítila jsem lehkou nervozitu, ale naštěstí to ze mě spadlo. Pak už jsem se rozšvihala a od stavu 4:3 jsem měla zápas pod kontrolou,“ komentovala své pocity.

Vpřed ji hnala také bouřlivá atmosféra v čele s jejími blízkými, kteří ji přijeli podpořit. „Byl to fakt blázinec. Ani jsem neslyšela kapitána, když jsem si sedla na lavičku.  Ale žene to dopředu a je to super. Mým osobním fanouškům jsem zamávala před a po zápase, ale jinak jsem je taky úplně neslyšela. Ale jsem ráda, že dorazila i rodina,“ svěřila se Karolína Muchová, která jedním dechem dodala i kdo všechno ji přišel podpořit. „Přišel taťka, mamka, nějací kamarádi, manažer. Brácha to podle mě nestihl. Po zápase mi psal, že už tam sedí, ale nevím, jestli stihl aspoň konec mého zápasu.“

Kromě nápisu Czech Republic na zádech si Muchová zvyká také na dění v zázemí českého týmu. Motivační písně ani jiné novinky jí ovšem nevadí. „Je toho nového hodně, ale jsou to většinou srandovní věci. Je to pro mě celé takové pozitivní. V šatně taky máme vylepené naše koláže z týmu, já jsem tam jako Kill Bill," dodala s úsměvem.