Djokovič o antukáři Federerovi: S vysokými míči neměl nikdy problém

- Marek Bartošík

Naposledy se Novak Djokovič a Roger Federer utkali na antuce před čtyřmi lety v Římě. Ve finále tehdy hladce zvítězil srbský tenista. Ten se nyní v Monte Carlu rozpovídal na téma Federer a antuka. „Je lepší, když na ní hraje. Myslím, že nebude mít problém,“ nechal se slyšet první tenista žebříčku.

Mezi hlavní vyzyvatele světové jedničky Novaka Djokoviče bude letos minimálně na dvou antukových turnajích patřit i Roger Federer. Švýcar se na nejpomalejším povrchu objeví poprvé od roku 2016. V plánu má start na Masters v Madridu a na Roland Garros.

„Roger letos hraje velmi dobře. Že loni antuku vynechal, byla pro tenis škoda. Lidi chápou, proč se tak rozhodl, ale je určitě lepší, když hraje,“ uvedl patnáctinásobný grandslamový vítěz pro ATP v Monte Carlu.

Od antuky si dal švýcarský tenista sice na dlouhou dobu pauzu, podle Djokoviče však absolvoval i tak průpravu.

„V Indian Wells, kde uhrál finále, skáčou míčky vysoko, což docela imituje antuku. Roger zvládal vysoké míčky vždy dobře. Nemyslím, že by měl na antuce problémy,“ komentoval vítěz Masters v Monte Carlu z let 2013 a 2015, jenž má se Švýcarem na antuce vyrovnanou bilanci 4:4.

Djokovič je v Monte Carlu po hladké výhře nad Taylorem Fritzem už ve čtvrtfinále. V letošním žebříčku se vrátil na 1. místo před Rogera Federera. Nyní vede o 125 bodů, v případě zisku titulu by svůj náskok navýšil na bezmála 1000 bodů.

Dočkáme se letos jeho devátého souboje se Švýcarem na oranžové drti?