Žádná divoká karta? Paire poslal pořadatelům v Monte Carlu znechucený vzkaz

- Jan Vojkůvka

Zatímco bojoval Benoit Paire v Marrákeši o svůj první titul od roku 2015, kdy triumfoval v Bastadu, sledoval po očku dění v Monte Carlu. Na domácí turnaj Masters se těšil, a tušil, že i když se nevejde do hlavní soutěže ve dvouhře kvůli žebříčku, dostane od pořadatelů alespoň divokou kartu jako jedna z domácích nadějí. Ta ale udělena nebyla.

Místo Paireho získali divoké karty letošní kometa Felix Auger Aliassime, Australan Thanasi Kokkinakis, Španěl Jaume Munar (kterého Paire v Marrákeši při cestě za titulem hladce porazil) a Lucas Catarina, což je domácí tenista z šesté stovky světa.

Nic platné Pairovi nebylo, že Kokkinakis se před začátkem turnaje odhlásil kvůli zranění a Auger-Aliassime by se do hlavní soutěže dostal i bez divoké karty. Možná, že právě tato fakta Francouze rozpálila přímo doběla.

„Děkuji,“ napsal Paire na svůj Twitter s označením turnaje v Monte Carlu a vzkaz doplnil ironickými emotikony potlesku a zvracejícím smajlíkem.

Kvůli turnaji v Monte Carlu, kde chtěl hrát posedmé v řadě, se rozhodl vynechat veškeré další možnosti. Startovat přitom mohl například na challengeru v Tunisu, kam by cesta z Marrákeše nezabrala moc času. Jenže risk v podobě víry v pořadatele se tentokrát nevyplatil.

Paire se díky triumfu v Maroku vyhoupl na 43. místo světa. Tento žebříček se mu však ani na další Masters v Madridu a Římě počítat nebude. U těchto podniků platí Francouzův žebříček z doby, kdy se na turnaje přihlásil. A to figuroval okolo 68. místa.