VIDEO: Haná vítá tenisové hvězdy! Šafářovou s Muchovou přijal v Olomouci hejtman

- Johan Čáp

Lucie Šafářová, kapitán Petr Pála a část realizačního týmu dorazila během pondělního dopoledne na hanáckou půdu, kde se během soboty a neděle uskuteční baráž o Světovou skupinu Fed Cupu. Samotný duel s Kanadou se odehraje v Prostějově, slavnostní uvítání na Hané si ale připravil hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk v krajském městě Olomouci.

Olomoucký hejtman šel přivítat fedcupový tým přímo na nástupiště hlavního nádraží, pendolinem se z Prahy svezl pouze Petr Pála a Lucie Šafářová. Fedcupová debutantka a olomoucká rodačka Karolína Muchová se připojila totiž až na místě.

Hejtman po společném focení celý tým přijal ve své kanceláři na Krajském úřadu, který je hned naproti nádražní budovy. Po předání věcných darů, mezi nimiž byl i dres pro hejtmana podepsaný zúčastněnými členy českého týmu, došlo i na úvodní tiskovou konferenci pro média. Po ní se českým tenistkám naskytla krásná vyhlídka z balkonu v desátém patře hejtmanství, nechyběla ani fotografie se siluetou historického centra Olomouce.

Největší zájem ze strany médií byl o Lucii Šafářovou, pro kterou bude barážové utkání s Kanadou posledním duelem v dlouhé fedcupové kariéře. „V Prostějově jsem vyrůstala, hrála jsem tam od devíti let. Je pěkné, že moje derniéra se uskuteční zrovna v tak známém prostředí,“ kvitovala sama 32letá zkušená hráčka. 

Podobně speciální bude místo konání pro Karolínu Muchovou, která se objevila v nominaci Petra Pály poprvé v kariéře. „Dva měsíce jsem nebyla doma, takže jsem ráda, že tento týden mám příležitost být od rodiny jen patnáct minut cesty autem,“ přiznala se olomoucká rodačka.

Během odpoledne se celý tým přesunul do nedalekého barážového dějiště. Kompletní pětici hráček, tedy sestavu včetně Marie Bouzkové, Barbory Krejčíkové a Markéty Voundrošové, bude mít Petr Pála k dispozici už v úterý, kdy je na programu první oficiální trénink na prostějovské antuce v Národním tenisovém centru Morava.