Skvělá Krejčíková! Získala další titul a natáhla vítěznou šňůru na 10 zápasů

- Jan Vojkůvka

Barbora Krejčíková se pyšní neskutečnou formou! Česká tenistka zvládla druhé finále během dvou týdnů. V americkém Pelhamu porazila domácí Caroline Dolehideovou 6:4, 6:3 a natáhla svou vítěznou šňůru už na 10 zápasů.

Posílena sebevědomím z triumfu v Palm Harboru, vyrazila Barbora Krejčíková do Pelhamu s jasným cílem. Potvrdit svou formu a prosadit se i na dalším antukovém turnaji. Že by mohla znovu triumfovat, v to ale možná ani sama nedoufala.

Světová dvojka ve čtyřhře se však nachází ve fantastické formě a před fedcupovým srazem se jí povedlo ukořistit během dvou týdnů hned dvě trofeje na okruhu ITF World Tennis Tour, vyhrát 10 zápasů a především vybojovat tolik potřebné body do singlového žebříčku, ve kterém by se měla za dva týdny přiblížit ke svému kariérnímu maximu.

Samotné finále s domácí nasazenou dvojkou Dolehideovou zahájila výborně a hned ve druhé hře soupeřku obrala o servis. Výhodu brejku sice neudržela a Američanka srovnala na 2:2, ale koncovka nakonec patřila Krejčíkové.

Ta v deváté hře znovu Dolehideovou brejkla a v desátém gemu se jí povedlo přes problémy s houževnatou hrou sokyně první set dopodávat.

Do druhého dějství vstoupila lépe domácí tenistka, s níž Krejčíková prohrávala 0:2, ale nepříznivý vývoj skóre rychle zvrátila. Hned ve třetí hře si vzala ztracené podání zpět a od stavu 2:3 vyhrála čtyři gemy v řadě, po nichž se mohla radovat z dalšího vyhraného finále.

Krejčíková se nyní přesune zpět do České republiky, kde ji v Prostějově čeká sraz fedcupového týmu před baráží s Kanadou.