Monte Carlo potřetí v řadě bez baviče. Monfilse znovu zastavilo zranění

- Jan Vojkůvka

Populární francouzský tenista Gael Monfils vynechá potřetí za sebou turnaj Masters v Monte Carlu. Finalita z roku 2016 se musel na poslední chvíli odhlásit z hlavní soutěže kvůli zranění kotníku. Naposledy se Monfils představil na antukovém turnaji právě v roce 2016.

Monfilse trápí zdravotní problémy už přes měsíc, a i když vše vypadalo nadějně a chystal se jeho návrat na kurt, znovu ho zastavilo zranění.

Dvaatřicetiletý tenista se musel kvůli problémům s achilovkou předčasně rozloučit s turnajem v Indian Wells a vynechal i podnik v Miami. Třetí Masters v této sezoně pak vynechá kvůli pravému kotníku, jenž ho začal trápit.

Je to jen další z řady zranění, kterých už Monfils musel během své kariéry překonat desítky. Oblíbený hráč, který neváhá na kurty svými tenisovými triky pobavit publikum a patří k obrovským dříčům, se navíc už potřetí v řadě musel z Monte Carla omluvit.

Naposledy před místním publikem hrál v roce 2016, kdy ho zastavil až ve finále Rafael Nadal, vítěz už 11 ročníků v Monte Carlu.

V této sezoně ho zdravotní patálie zastihly v době, kdy se nacházel ve výtečné formě. Po zmeškaném úvodu sezony startoval až na Australian Open, kde sice vypadl už ve druhém kole, ale pak přišlo semifinále v Sofii, titul na halovém podniku v Rotterdamu, semifinále v Dubaji a postup do čtvrtfinále v Indian Wells, kde ovšem k souboji s pozdějším vítězem Dominicem Thiemem už nenastoupil.

Aktuálně 19. hráč světa by se na okruh mohl vrátit za dva týdny v Estorilu, kam je prozatím přihlášen.