Tým Bucie se v Praze nepředstaví. Je to srdcervoucí, vzkázala Matteková-Sandsová

- Marek Bartošík

Mělo to být velké obohacení WTA turnaje v Praze, kde se před českými fanoušky naposledy představí Lucie Šafářová. Někdejší finalistka French Open měla do soutěže čtyřhry naskočit po boku Bethanie Mattekové-Sandsové. Američanka se však turnaje nezúčastní.

Jedenáct titulů včetně pěti grandslamových, k tomu finále Turnaje mistryň. Taková je bilance páru Lucie Šafářová, Bethanie Matteková-Sandsová, který je v tenisovém světě znám jako tým Bucie.

S kariérou se loučící Šafářová měla s extravagantní Američankou ještě jednou spojit síly na turnaji v Praze. To se ale nestane.

„Před několika týdny jsem si po operaci kolene stanovila velký cíl, a sice být schopna hrát na konci dubna. Říci vám, že nebudu moct v Praze nastoupit, je srdcervoucí. Moje koleno potřebuje víc času na regeneraci,“ sdělila na svém facebookovém účtu čtyřiatřicetiletá Američanka.

Matteková-Sandsová, jež si na předloňském Wimbledonu vážně poranila koleno, podstoupila letos na přelomu února a března další operaci.

Tým Bucie se měl v Praze vůbec poprvé představit před českými fanoušky. Jestli si Šafářová pro pražský turnaj domluví náhradní spoluhráčku, zatím není jasné.