WTA

Kvitová už plánuje travnatou sezonu! Ve Velké Británii se může zapsat do historických tabulek

- Jan Havlovic

Petra Kvitová potvrdila účast na letošním ročníku turnaje Nature Valley Classic v Birminghamu. Česká tenisová jednička bude na tomto podniku útočit již na třetí vítězství v řadě. Pokud by Kvitová na místní trávě znovu vybojovala turnajový vavřín, zapsala by se do historických tabulek tohoto turnaje.

Devětadvacetiletá Kvitová drží v Birminghamu úctyhodnou sérii, když je na místních travnatých dvorcích již deset zápasů neporažena. Česká tenistka se na Nature Valley Classic ukáže i v tomto roce a bude útočit již na třetí titul v řadě.

Pokud by se dvojnásobné grandslamové šampionce povedlo získat titul, stala by se teprve druhou tenistkou, které se to v historii tohoto tradičního turnaje konaného od roku 1985 povedlo. Navázala by tak na Pam Shriverovou, která triumfovala mezi lety 1984-1987.

Pořadatelé oznámili účast české hráčky v pátek odpoledne. Na generálku před Wimbledonem se těší i samotná Kvitová, která pozdravila fanoušky v krátkém videu. „Turnaj v Birminghamu je pro mě jednou z nejlepších akcí v roce, na kterou se hrozně těším,“ stojí v oficiálním prohlášením na webu turnaje.

„Turnaj má speciální atmosféru. Bude skvělé se na tohle místo v létě vrátit,“ dodala Kvitová, která se v Birminghamu představí již popáté v kariéře.

Pořadatelé oznámili kromě startu Petry Kvitové také účast Američanky Madison Keysové, která na Nature Valley Classic triumfovala před třemi lety, kdy ve finále porazila Barboru Strýcovou. Již potvrzenou účastnicí je Johanna Kontaová.