Petra Černošková: Přípravy v Praze finišují. Kvitová bude hostem dětského dne

- Jan Vojkůvka

Areál pražské Sparty se po roce opět proměnil v dějiště turnaje WTA. Ředitelka J&T Banka Prague Open Petra Černošková uvedla, že přípravy na domácí podnik jdou velmi dobře. „Teď už pomalu finišujeme,“ usmála se. Radost má také z čerstvé novinky, kterou bude účast Petry Kvitové na dětském dni.

Ten proběhne v pondělí 29. dubna a další podrobnosti se ladí. „Určitě chceme, aby s dětmi byla Petra Kvitová. Vyfotí se s nimi, rozdá podpisy. Když letos nebude obhajovat vítězství, tak slíbila, že na dětský den určitě přijde,“ řekla turnajová ředitelka Petra Černošková.

Té dělají radost i pokračující přípravy na turnaj, který se kvapem blíží. Na centrálním dvorci si už místní antuku v trénincích vyzkoušely ve čtvrtek třeba Lucie Šafářová a Kateřina Siniaková, které budou patřit k tuzemským hvězdám nadcházejícího ročníku.

„Teď už pomalu finišujeme, protože v pátek 26. dubna už je zápis do kvalifikace a některé hráčky se určitě přijedou připravovat dřív,“ podotkla ředitelka. Už kvalifikace přitom nabídne přehlídku kvalitních tenistek, což potvrdila i zveřejněná listina přihlášených hráček.

Jediné vrásky na čele může dělat počasí. Situace, kdy před pár lety během Prague Open dokonce sněžilo, by ale nastat neměla. „Doufejme, že počasí nám vydrží. Snad nebude tak chladno jako tento víkend, ale bude se oteplovat a bude příjemně,“ uvedla s tím, že prozatím se na odhady meteorologů nedívala. „Předpovědím se zatím určitě věřit nedá. Nikdy se dopředu netrefí, takže předpovědi jsem zatím ani sledovat nezačala.“

Blížící se J&T Banka Prague Open opět nabídne volný vstup tenisovým příznivcům. Vstupenky byly vydány pouze na finále a doslova se po nich zaprášilo.

„Lístky na finále se vyprodaly za jedno dopoledne. Mělo by být plno a já doufám, že diváci si po celý týden jako v předešlých letech najdou do Stromovky cestu a přijdou se podívat na krásný tenis a podpořit české holky,“ vyjádřila se Černošková, jejíž největší hvězdou na turnaji bude letos bývalá světová jednička Karolína Plíšková. „Karolína už jednou turnaj vyhrála, loni se musela kvůli zranění odhlásit, snad jí to vyjde letos.“

Vrcholem celého turnaje bude ovšem také vystoupení Lucie Šafářové, která se na Spartě bude loučit s českými fanoušky v hlavních soutěžích dvouhry i čtyřhry. „Lucka Šafářová si zaslouží pěknou rozlučku. Její kariéra byla úžasná a věříme, že ji přijdou diváci podpořit a zatleskat jí. Je velká profesionálka, její vystoupení bude stoprocentní,“ dodala Černošková.


Galerie