ATP

Veselý v Marrákeši pookřál! Postupem do čtvrtfinále vybojoval nejlepší výsledek v sezoně

- Jan Havlovic

Jiří Veselý pokračuje na antukovém turnaji v Marrákeši na vítězné vlně. Pětadvacetiletý český tenista zvládl v Maroku i druhý zápas, když si poradil s Argentincem Juanem Ignaciem Londerem po setech 6:3, 6:4. Veselý si tak poprvé v této sezoně zajistil na okruhu ATP postup do čtvrtfinále, ve kterém vyzve lepšího z dvojice Kohlschreiber/Andujar.

Veselému to v Marrákeši očividně svědčí. V minulosti zde dokázal hned dvakrát dojít do semifinále a na marocké antuce se mu daří i letos!

Po skalpu světové osmnáctky Itala Fabia Fogniniho si český daviscupový reprezentant připsal ve čtvrtek další vítězství. Tentokrát si poradil s Argentincem Juanem Ignaciem Londerem, kterého porazil za rovných 100 minut po setech 6:3, 6:4.

Jiří Veselý těžil zejména z kvalitní hry při servisu, když soupeře pustil za celý zápas pouze ke dvěma brejkbolům. Oba navíc dokázal úspěšně odvrátit. Českému tenistovi, který si v zápase pomohl sedmi esy, se podařilo dvakrát prolomit servis argentinského soupeře a dokráčel si pro vítězství.

Česká tenisová dvojka si tak zahraje v Marrákeši potřetí v kariéře mezi nejlepší osmičkou a zároveň dosáhla postupem do čtvrtfinále nejlepšího výsledku v této sezoně (první čtvrtfinále na okruhu ATP od loňského června). V boji o semifinále vyzve lepšího z dvojice Kohlschreiber/Andujar.