Oslabení pro Kanadu! Mladičká kometa v Prostějově nenastoupí

- Jan Havlovic

Kanadská kapitánka Heidi El Tabakhková zveřejnila během středečního odpoledne nominaci na barážové klání proti České republice. Kanada dorazí citelně oslabena, neboť se z nominace omluvila kometa letošní sezony – teprve osmnáctiletá Bianca Andreescuová. Podle očekávání nebude startovat ani Bouchardová. Jedničkou bude Rebecca Marinová, až 204. hráčka světového žebříčku.

Oslnivá forma teprve osmnáctileté Biancy Andreescuové byla pro české tenistky velkou hrozbou. Mladičká kometa se však na prostějovské antuce nepředstaví, kapitánce se kvůli zranění omluvila.

Heidi El Tabakhková, kapitánka kanadského týmu, se musí obejít rovněž bez služeb bývalé světové pětky Eugenie Bouchardové, která se kvůli neuspokojivým výkonům rozhodla přerušit sezonu.

Jedničkou kanadského týmu v barážovém klání v Národním tenisovém centru v Prostějově tak bude až 204. hráčka světového žebříčku Rebecca Marinová. V nominaci figurují také patnáctá deblistka světa Gabriela Dabrowská, Leylah Fernandezová (376.) a Sharon Fichmanová, která na žebříčku dvouhry nefiguruje vůbec, ve čtyřhře je na 180. pozici.

Také Petr Pála se musí obejít bez dvou nejlepších českých tenistek – Petry Kvitové a Karolíny Plíškové. Do Prostějova tak nominoval Markétu Vondroušovou, Marii Bouzkovou, Karolínu Muchovou, Barboru Krejčíkovou a Lucii Šafářovou, která se rozloučí s fedcupovou kariérou. (více ZDE)