Muchová se statečně rvala o kariérní maximum, wimbledonské šampionce podlehla ve dvou setech

- Jan Havlovic

Karolína Muchová si bude muset na premiérový posun do elitní světové stovky ještě počkat. Dvaadvacetiletá česká tenistka nestačila v osmifinálovém duelu v Monterrey na favorizovanou Angelique Kerberovou, které podlehla za 85 minut po setech 3:6 a 4:6. Němka vyzve ve čtvrtfinále Belgičanku Flipkensovou.

Pro Karolínu Muchovou to byl druhý souboj s úřadující wimbledonskou šampionkou během dvou týdnů. Česká tenistka však ani napodruhé na Angelique Kerberovou nevyzrála, když po vzájemném duelu v Miami prohrála i ten v mexickém Monterrey.

Česká tenisová hvězdička bušící na brány elitní světové stovky však svým výkonem jasně ukázala, že její výkonnost bude jistě ještě stoupat. Muchová se hvězdné soupeřky vůbec nezalekla a byla více vyrovnanou soupeřkou.

Aktivní Muchová si v první sadě vypracovala hned čtyři brejkboly, ale byla to právě česká hráčka, která přišla v úvodní sadě o podání. Kerberové tak stačil jediný brejk na to, aby získala první set poměrem 6:3.

Do druhé sady vstoupila Muchová znovu ztraceným podáním, avšak bleskovým rebrejkem se dostala znovu do hry. V blížícím se závěru utkání úřadující wimbledonská šampionka zúročila větší zkušenosti a dokráčela si pro postup do čtvrtfinále.

Muchová ještě utkání zdramatizovala, když při vlastním podání úspěšně odvrátila úvodní mečbol německé soupeřky. Ta však následně zápas dovedla do úspěšného konce při vlastním servisu.

Dvaadvacetiletá Muchová si tak bude muset na premiérový posun do elitní stovky ještě počkat. Po turnaji v Monterrey se posune o jedno místo na 102. příčku. Kerberová si naopak potřetí v kariéře zahraje na tomto turnaji čtvrtfinále, ve kterém vyzve Belgičanku Kirsten Flipkensovou.