Denní menu, 5.4.2019: Hradecká prolétla v Charlestonu do semifinále, uspěla také Krejčíková

- Jan Havlovic

Lucie Hradecká zůstává poslední českou zástupkyní na turnaji v americkém Charlestonu. Zkušená česká deblistka si v pátek zajistila ve čtyřhře po boku Slovinky Klepacové postup do semifinále! V zámoří uspěla také Barbora Krejčíková, která si v Palm Harbor poradila s teprve šestnáctiletou domácí hvězdou Whitney Osuigweovou. O postup mezi nejlepší čtyřku měla usilovat v Portugalsku také Barbora Štefková, ale program narušil déšť.

NA ROZJEZD

odloženo

ŠTEFKOVÁ ÚTOČÍ V PORTUGALSKU NA ČTVRTÉ SEMIFINÁLE V SEZONĚ: Barbora Štefková startuje v této sezoně zatím pouze na turnajích kategorie ITF, ale předvádí stabilní výkony. Na každém z dosavadních pěti turnajů došla alespoň do čtvrtfinále, což platí i v případě podniku v portugalském Obidosu. Čtyřiadvacetiletou českou tenistku čeká v pátek čtvrtfinálový duel proti Britce Dunnové. Potvrdí Štefková roli favoritky a postoupí počtvrté v této sezoně do semifinále? Začátek duelu byl původně naplánován již ve 12:30, ale kvůli dešti byl duel odložen na pozdní odpoledne. – Katy Dunnová (GBR, 298.) x Barbora Štefková (248.) – vzájemná bilance 0:0

 

HLAVNÍ CHOD

18:40

HRADECKÁ S KLEPACOVOU POTVRDILY ROLI FAVORITEK A JSOU V SEMIFINÁLE: Lucie Hradecká si zahraje na turnaji v americkém Charlestonu v semifinále čtyřhry! Zkušená česká deblistka potvrdila v pátečním duelu po boku Slovinky Klepacové roli favoritek, když porazily za 65 minut domácí pár Becková, Navarrová hladce po setech 6:3, 6:2. Hradecká si zahraje v semifinále teprve podruhé v této sezoně, když před měsícem v Dubaji došla po boku Rusky Makarovové až do finále. Becková, Navarrová (obě USA) x Hradecká, Klepacová (SLO) 3:6, 2:6

 

A KDO NEMÁ DOST...

19:10

KREJČÍKOVÉ SE PODAŘILO POMSTÍT KILNAROVOU: Barbora Krejčíková postupuje podruhé v této sezoně do semifinále ve dvouhře! Třiadvacetiletá tenistka zvládla úspěšně páteční čtvrtfinálový duel proti teprve šestnáctileté Američance Whitney Osuigweové, kterou porazila za necelé dvě hodiny po setech 6:2, 6:4. Krejčíková se tak podařilo pomstít krajanku Kilnarovou, která skončila ve druhém kole právě na raketě Osuigweové. Barbora Krejčíková (225.) x Whitney Osuigweová (USA, 187.) 6:2, 6:4

Češi v akci

Marková uhrála jen dva gemy
Johana Marková (608.) končí na turnaji v turecké Antalyi překvapivě již ve čtvrtfinále. Nasazená jednička nestačila v pátečním souboji na Němku Lisu Ponomarovou, které podlehla za 70 minut po setech 2:6, 0:6.

Jaloviec na nasazenou jedničku nevyzrál
Marek Jaloviec se do semifinále turnaje v egyptském Šarm aš-Šajchu nepodívá. Pětadvacetiletý tenista prohrál v pátečním duelu s nasazenou jedničkou Youssefem Hossamem (406.). Jaloviec favoritovi vzdoroval hodinu a půl hry, avšak prohrál po setech dvakrát 4:6.

Šafránek další titul nepřidá
Václav Šafránek (323.) druhý titul v řadě na turnaji v turecké Antalyi bohužel nepřidá. Čtyřidvacetiletý český tenista nestačil ve čtvrtfinálovém souboji na Turka Marsela Ilhana, kterému podlehl po setech 6:7(6) a 3:6. Ilhan si připsal již druhý skalp českého tenisty v řadě, když o kolo dříve vyřadil Filipa Dudu.

Jaloviec uspěl alespoň v deblu
Marek Jaloviec si po vyřazení ve čtvrtfinále turnaje v Šarm aš-Šajchu spravil chuť alespoň v deblu. Český tenista porazil společně se Slovákem Lukášem Kleinem indickou dvojici Dev, Kalyanpur za 68 minut po setech dvakrát 6:4 a postoupili do finále. Pro Jaloviece je to již druhá finálová účast v této sezoně a celkově bude útočit na šestý deblový titul v kariéře.

Poljak se do finále neprobojoval
David Poljak měl na turnaji v turecké Antalyi na dosah postup do finále čtyřhry, avšak nakonec neuspěl. Český tenista společně s Portugalcem Saraivou nestačili na švýcarskou dvojici Martinez, Wenger, když prohráli po setech 6:7(3), 6:4 a 7:10. Poljak se probojoval do semifinále čtyřhry již popáté v této sezoně, avšak na třetí finálovou účast v tomto roce si bude muset zatím počkat.

ATP/WTA

Volvo Car Open, Charleston (ženy, USA, 823 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále čtyřhry
Becková, Navarrová (obě USA) – HRADECKÁ, Klepacová (SLO) [2] 3:6, 2:6

ITF World Tennis Tour

Innisbrook Open, Palm Harbor (ženy, USA, 80 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
BARBORA KREJČÍKOVÁ (225.) [5] – Whitney Osuigweová (USA, 187.) [4] 6:2, 6:4

Obidos Ladies Open (ženy, POR, 25 000 USD, syntetický povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Katy Dunnová (GBR, 298.) – BARBORA ŠTEFKOVÁ (248.) [6] – odloženo na 6.4. 

Semifinále čtyřhry
Buscová, Garciaová-Perezová (obě ESP) [1] – Anšbová (RUS), DETIUC [4] – odloženo na 6.4.

Tennis Organisation Cup, Antalya (ženy, TUR, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
JOHANA MARKOVÁ (608.) [1] – Lisa Ponomarová (GER, -) 2:6, 0:6

Soho Square, Šarm aš-Šajch (muži, EGY, 15 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
Youssef Hossam (EGY, 406.) [1] – MAREK JALOVIEC (-) 6:4, 6:4

Semifinále čtyřhry
Dev, Kalyanpur (oba IND) – JALOVIEC, Klein (SVK) [2] 4:6, 4:6

Tennis Organisation Cup, Antalya (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
VÁCLAV ŠAFRÁNEK (323.) [1] – Marsel Ilhan (TUR, -) [8] 6:7(6), 3:6

Semifinále čtyřhry
POLJAK, Saraiva (POR) [1] – Martinez, Wenger (oba SUI) 6:7(3), 6:4, 7:10