Velká ztráta pro olympiádu. Člen TOP 10 s ročním předstihem oznámil svou neúčast

- Jan Vojkůvka

Olympijské hry v japonském Tokiu, které se budou konat příští rok, se budou muset obejít bez aktuální světové pětky. Dominic Thiem v pondělí potvrdil, že na turnaji pod pěti kruhy startovat nebude.

Rakouský tenista je jediným hráčem své země, který figuruje v první stovce světa ve dvouhře (ATP i WTA). Přednost před olympijskými hrami však dostane turnaj ATP Tour 250 v Kitzbühlu, který se bude konat ve stejném termínu jako olympiáda v Japonsku.

„Tokio je krásné město, ale raději strávím celý týden v Kitzbühlu. Rozhodnutí nebylo ani moc obtížné,“ uvedl na tiskové konferenci Rakušan.

Thiem má podepsanou s turnajem v Kitzbühlu ještě dvouletou smlouvu, která ho zavazuje k účasti. Případný posun kvůli olympiádě však evidentně neplánuje.

Pětadvacetiletý vítěz Masters v Indian Wells chyběl už před čtyřmi roky v brazilském Riu a na olympijských hrách ještě nestartoval. Rád by si ale zahrál v Paříži v roce 2024, kdy se bude olympijský turnaj konat v areálu grandslamového French Open.

„Je to sice pohled trochu do budoucnosti, protože budou až v roce 2024, ale v každém případě si tam chci zahrát,“ podotkl.

Olympijské hry v Tokiu se budou konat od 24. července 2020.