Král antuky je zpět! Nadal ladí formu doma na Mallorce

- Jan Havlovic

Rafael Nadal již ladí formu na pro něj nejdůležitější část sezony, v těchto dnech trénuje na antuce ve vlastní akademii na Mallorce. Světová dvojka vyléčila zánět v koleni, kvůli kterému musela odstoupit z turnaje v Indian Wells, a neměla by tak chybět v polovině dubna na prestižním turnaji Masters v Monte Carlu.

Pro fanoušky Rafaela Nadala to byl pořádný šok, když jejich oblíbenec oznámil odstoupení z turnaje v Indian Wells. Světová dvojka tak učinila kvůli zánětu v koleni. „Vrátím se domů a pokusím se plynule přejít na antuku,“ vzkázal tehdy Nadal přes média.

Nejlepší antukář historie tenisu přesně tak učinil, dal se zdravotně do kupy a nyní již piluje formu na pro něj nejdůležitější část sezony. Na květnovém French Open bude usilovat o již dvanáctý titul z tohoto grandslamového turnaje.

Nadal polyká náročné tréninkové dávky na domácí půdě, konkrétně ve vlastní tenisové akademii na Mallorce.

Světová dvojka si je nicméně vědoma chatrného zdraví, kvůli tomu také upravila turnajový kalendář. V příštích dvou měsících plánuje startovat na těchto čtyřech turnajích – Monte Carlo, Barcelona, Řím a French Open.

Rafael Nadal tak prozatím nepočítá s účastí na velkém turnaji v Madridu, který v minulosti pětkrát vyhrál. Španělská tenisová legenda dá raději přednost oblíbenému podniku v Barceloně, kde již třikrát v řadě nenašel přemožitele. Letos bude útočit na čtvrtý turnajový vavřín v řadě.