Plíšková je ve finále! V Miami si poradila ve dvou setech s Halepovou

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková si poprvé v kariéře zahraje na turnaji v Miami ve finále! Světová sedmička si v semifinálovém duelu poradila s bývalou světovou jedničkou Rumunkou Simonou Halepovou, kterou porazila za 77 minut po setech 7:5 a 6:1. Plíšková má jistotu, že se v novém vydání žebříčku WTA posune za Petru Kvitovou alespoň na čtvrté místo. O titul si to rozdá s Australankou Bartyovou.

Forma Karolíny Plíšková se v Miami zápas od zápasu zlepšuje. Česká tenisová dvojka si po skalpu krajanky Vondroušové vyšlápla také na Rumunku Halepovou, které zabránila v návratu na post světové jedničky.

Plíšková odehrála pátý zápas ve večerním programu a poradila si i s dvěma nepříjemnými přerušeními kvůli dešti.

Světová sedmička přitom prohrávala v první sadě již 3:5, ale čtyřmi získanými gemy v řadě dokázala vývoj úvodního setu otočit na svou stranu. Dominance české reprezentantky pokračovala i ve druhém setu, když se série Plíškové zastavila na devíti získaných gemech v řadě.

Za stavu 7:5, 5:0 pro Češku muselo být utkání na pár minut přerušeno kvůli další průtrži mračen. Po pauze sice Halepová odvrátila hrozbu kanára, ale rozjetá Plíšková si došla pro cenný skalp!

Čerstvě sedmadvacetiletá tenistka si tak zahraje podruhé v této sezoně ve finále a bude útočit na již třináctý titul v kariéře. V souboji o titul se postaví Australance Ashleigh Bartyové, přemožitelce Petry Kvitové ze čtvrtfinálového souboje.