Kyrgios předvedl v Cincinatti další ze svých excesů

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios se po několika týdnech opět předvedl! Známý tenisový bouřlivák neunesl prohru v prvním setu zápasu s Bornou Ćorićem a "rozsekal" hned tři své rakety!

Australský tenisový talent je svými excesy známý, avšak v posledních týdnech byl Kyrgios poměrně klidný a zdálo se, že se divočák bílého sportu uklidnil. To však platilo do té doby, než přišel turnaj v Cincinnati! Rodák z Canberry prohrál v zápase druhého kola místního Western & Southern Open s Chorvatem Bornou Ćorićem po třísetové bitvě. Inkriminovaný moment přišel na konci prvního setu, který Kyrgios zakončil za stavu 2:6 svou vlastní dvojchybou, po které si potřeboval vylít zlost. 

Australský tenista došel na svém místo a během chvilky zničil hned tři své rakety. Hned poté, co s demolicí svého tenisového náčiní skončil, se v klidu usadil a vypadal, že je rázem klidnější. Vše pochopitelně neuniklo televizním kamerám a video-záznam si pořídilo i několik fanoušků sedících přímo na tribuně za Kyrgiosem.

Aktuálně šestnáctý tenista světa je svými výstřelky známý. Před nedávnem místo tréninku hrát fenomém poslední doby - "Pokemon Go" a následně prohrál s mladým Kanaďanem Denisem Shapovalovem. Známá je také kauza ohledně startu jednadvacetiletého tenisty na OH, kterého se sám vzdal, důvodem byly spory s národním olympijským výborem. „Poslední čtyři týdny se mnou AOC doslova zametal, jeho chování vůči mně bylo naprosto neférové a nespravedlivé. Dostali mě do pozice, do které mě dostat chtěli,“ narážel velký talent na spory s šéfkou australské mise v Riu Kitty Chillerovou. Roli tenisového rebela v Riu převzal Francouz Benoit Paire, který byl za nevhodné chování vyhozen z olympijské vesnice.