Pocta švýcarské tenisové modle. Kvůli Federerovi sepisují v Basileji petici

- Jan Havlovic

Halový turnaj v Basileji se po loňském neúspěšném pokusu snaží znovu prosadit návrh změny jména místní tenisové areny. Nově by se podle návrhu činovníků podniku Stwiss Indoors měla St. Jakobs Hall jmenovat Roger Federer Arena. Místní výbor nyní kvůli tomuto návrhu připravuje dokonce petici.

Zástupci halového turnaje Swiss Indoors se v minulém roce snažili prosadit přejmenování St.Jakobs Hall na Roger Federer Arena. Návrh tehdy neprošel v Basileji přes místní politické činovníky a švýcarská tenisová modla se tak zasloužené pocty nedočkala. Alespoň prozatím. 

Po roce se do situace vložili zástupci místního výboru, kteří sepisují petici s názvem „Roger-Federer-Arena now!“ a chystají v příštích dnech sbírat podpisy.

Je otázkou, zdali se podaří získat dostatečný počet podpisů na to, aby se politici rozhodli situaci řešit.

Pořadatelé Swiss Indoors a zástupci místního výboru by se tímto krokem rádi odvděčili Rogeru Federerovi za pravidelnou účast na basilejském tenisovém turnaji. Federer startoval v rodném městě celkem osmnáctkrát a devětkrát slavil v místní St. Jakobs Hall turnajový vavřín.

Pokud půjde celá záležitost s přejmenováním basilejské tenisové areny rychle, mohl by švýcarský dvacetinásobný grandslamový vítěz oslavit v říjnu jubilejní desátý titul už v Roger Federer Areně.