Ostudné chování Kyrgiose. Rozhodčímu nadával do idiotů

- Jan Vojkůvka

Nick Kyrgios způsobil na turnaji v Miami obrovský poprask. Ačkoliv během přestávky mezi sezonami několikrát prohlásil, že úspěšně navštěvuje sportovní psychology a snaží se zapracovat na své psychice, ve Spojených státech předvedl zatím jeden z nejostudnějších excesů své kariéry.

Asi každého by popudilo, kdyby během utkání mu bylo zahlášeno několik sporných rozhodnutí. A ve výsledku zápas prohrál. To stejné se stalo Nicku Kyrgiosovi ve čtyřhře spolu s Taylorem Fritzem, když prohráli s dvojicí Sousa, Pella 6:7(4), 7:6(3), 8:10.

To, co následovalo, však mělo do pouhého vypuštění frustrace daleko.

„Co je to, ku*va, s tebou? Jsi zku*veně nemožnej, zas*aná ostuda,“ křičel Kyrgios na umpirového rozhodčího.

Následně mrštil raketou, která ránu nevydržela, o kurt. A otočil se k publiku.

„Máte pocit, že je to správný? Jo nebo ne?“ ptal se. „Jen mi odpovězte. Je to ostuda. Odevzdám stoprocentní výkon a musím se vypořádávat s idioty jako je on. Dostane za své chyby pokutu? Je to bordel,“ zuřil Kyrgios.

To, co Kyrgios předvedl, nemělo obdoby. Pustili se do něho fanoušci na sociálních sítích, i australský tenisový expert, který ho přirovnal k malému spratkovi a vyzval k přísnému potrestání.

Těch už Kyrgios zažil několik. Kromě mnoha pokut dostal i na konci sezony 2016 distanc za své chování během Masters v Šanghaji. A po suspendaci mnozí volají i nyní.