Daviscupové finále rozlosováno. Během jednoho dne se odehraje až šest zápasů

- Jan Vojkůvka

Premiérový ročník daviscupového finále, které se bude konat v listopadu v Madridu, zná svůj program pro základní skupiny. Program hracích dnů bude rozdělen na dvě části, během nichž se budou hrát vždy tři zápasy ve stejnou chvíli. V jeden den se tak může představit až 12 zemí.

Osmnáctičlenné finálové pole bylo rozděleno už dříve do šesti skupin po třech týmech. Ve skupinách se bude hrát systémem každý s každým a do čtvrtfinále postoupí všichni vítězové svých skupin a další dva nejlepší týmy na druhých místech.

Celý týden plný tenisu odstartuje 18. listopadu souboj mezi obhájci titulu z Chorvatska proti Rusku. Spolu s touto dvojicí se proti sobě postaví také Itálie s Kanadou a Belgie s Kolumbií.

Během druhého a třetího hracího dne dojde k rozdělení programu na dvě části. Jedna bude začínat dopoledne a druhá odpoledne. V obou částech se budou hrát tři zápasy a dohromady tak úterý 19. listopadu a středa 20. listopadu nabídne po šesti duelech ze všech základních skupin. Ty budou zakončené ve čtvrtek 21. listopadu třemi zápasy.

Kromě boje o Davisův pohár se bude hrát i o účast na finálovém turnaji v příští sezoně. Do něho postoupí všichni čtyři semifinalisté letošního ročníku.

Program skupinové fáze Davis Cupu 2019
Pondělí, 18. listopadu
Chorvatsko – Rusko (skupina B)
Itálie – Kanada (F)
Belgie – Kolumbie (D)

Úterý, 19. listopadu
1. část (dopolední)
Argentina – Chile (C)
Francie – Japonsko (A)
Kazachstán – Nizozemsko (E)
2. část (odpolední)
Španělsko – Rusko (B)
USA – Kanada (F)
Austrálie – Kolumbie (D)

Středa, 20. listopadu
1. část
Argentina – Německo (C)
Srbsko – Japonsko (A)
Velká Británie – Nizozemsko (E)
2. část
Chorvatsko – Španělsko (B)
USA – Itálie (F)
Belgie – Austrálie (D)

Čtvrtek, 21. listopadu
Francie – Srbsko (A)
Německo – Chile (C)
Velká Británie – Kazachstán (E)