WTA

Team Bucie ohromí Prahu. Bethanie má české kořeny, prozradila Šafářová

- Radek Štohl

Tuto akci si snad ani nejde nechat ujít. Letošní ročník J&T Banka Prague Open přivítá hned jedenáct nejlepších hráček TOP 50, včetně Karolíny Plíškové. Oči zvídavých fanoušků však budou mířit také na Lucii Šafářovou, pro kterou se bude jednat o poslední turnaj v Česku. Vše navíc okoření hvězdným deblovým párem, ten vytvoří s Bethanie Mattekovou-Sandsovou.

Měla se loučit již na Australian Open, na prvním grandslamu sezóny však nestartovala. Kvůli zlomenému zápěstí. Následně Lucie Šafářová prodělala operací mandlí. Loučení s tenisem tak trochu oddálila. „Rozlučka v Praze je však osudová. Jsem definitivně rozhodnuta, že kariéru ukončím buď na zdejším turnaji, nebo v Paříži. Nikdy se nemá říkat nikdy, ale asi už je to opravdu ta poslední tečka," nechala se slyšet na úterní tiskové konferenci k J&T Banka Prague Open.

„Těším se na české diváky, kteří určitě zase vytvoří skvělou kulisu. Publikum mě vždycky nabíjelo a hnalo dopředu, tak doufám, že stejně to bude i v Praze," věří dvaatřicetiletá tenistka, která se po operaci už znovu představila na kurtech. „Rozehrávala jsem se tady s nějakou mladou žábou na Spartě. Po půl hodině už jsem ale nemohla. Do Prahy je ale času dost, bude krásné hrát singl i debl," neskládá zbraně dvaatřicetiletá tenistka.

Právě ve čtyřhře se Lucie Šafářová představí s Bethanie Mattekovou-Sandsovou. Kromě úspěného páru se z Teamu Bucie také staly velké kamarádky, což má podle Šafářové jasné vysvětlení. „Bratr Bethanie pátral zpátky v rodokmenu a zjistil, že mají české kořeny. Že prý nějaký předek pochází odsud, tak už je jasné, proč má nás Čechy tolik ráda," prohodila s úsměvem. Poté však zvážněla. „Bethanie neváhala ani chvíli. Je stejně jako já po operaci, takže do toho skočíme obě. Těším se, že jí ukážu naše krásné hlavní město.“  

Na turnaji by se mohl ukázat také trenér Lucie Šafářové, s jeho účastí v Praze to však zatím ještě není jisté. „Byla bych moc ráda, kdyby přijel. Pokud budu hrát ještě Paříž, tak se uvidíme tam a do Prahy ho tahat nebudu. Pokud ale tohle bude můj poslední turnaj, tak bych byla ráda, kdyby přijel," dodala Šafářová.

J&T Banka Prague Open se koná od 29. dubna do 4. května. Vstupenky půjdou do prodeje jen na finále, k dispozici budou v síti Ticketportal.cz od 27. března.