Šafářová chystá na Prague Open rozlučku s českými diváky. Hlavní hvězdou dvouhry Plíšková

- Jakub Slunečko, Jan Vojkůvka

Letošní ročník J&T Banka Prague Open na pražské Spartě bude v mnohém výjimečný. Rozlučku s českými diváky plánuje trojnásobná vítězka turnaje a deblová grandslamová vítězka Lucie Šafářová. Spolu s ní se na pražském turnaji představí i kamarádka a deblová partnerka Bethanie Matteková-Sandsová. Odhaleny byly také další české hvězdy, které budou v Praze startovat, v čele s bývalou světovou jedničkou Karolínou Plíškovou.

Na tiskovou konferenci dorazila i Lucie Šafářová, která na J&T Banka Prague Open bude hrát naposledy v kariéře. „Jsem rád, že závěr kariéry Lucie Šafářové se odehraje letos tady v Praze. Navíc její deblová parťačka Bethanie Matteková Sandsová dorazí na turnaj taky, budou hrát spolu čtyřhru. Pro nás je velká čest, že se Lucka takto rozhodla,“ odhalil majitel České sportovní Miroslav Černošek.

„Původně jsem plánovala rozloučit se na Australian Open, tam jsem si ale zlomila zápěstí,“ uvedla Šafářová. „Pak jsem onemocněla, musela jsem na operaci mandlí a jsem teď v rekonvalescenci. Děkuji za možnost, že se můžu rozloučit před domácím publikem v Praze. Mohu to uskutečnit po boku jedné z největších parťaček a kamarádek, kterou pro mě je Bethanie.“

„Spoléhám na falešnou formu,“ smála se. Hrát by měla ve dvouhře i čtyřhře.

Zda to bude definitivní tečka za kariérou však ještě Šafářová neví. „Po Praze zvažuji ještě start v Paříži, to by mohla být rozlučka se světovými kurty,“ poodhalila své plány česká tenistka.

Nasazenou jedničkou Plíšková
Turnaj v Praze bude mít velmi silné startovní pole. Z elitní padesátky světa bude startovat hned 11 tenistek. Hlavní hvězdou bude bývalá světová jednička Karolína Plíšková.

„Z první světové desítky můžeme mít pouze jednu hráčku. Petra to loni vyhrála, letos jsme se dohodli s Karolínou, která má velký zájem Prahu hrát,“ řekl Černošek.

Vedle Plíškové se představí i další přední české hráčky, s výjimkou Kvitové. Startovat by měly Kateřina Siniaková, Markéta Vondroušová, Barbora Strýcová, či Kristýna Plíšková. Kompletní listina jistých účastnic turnaje by měla být odhalena ve středu.

Vstupenky pouze na finále
Stejně jako v předchozích letech se bude J&T Banka Prague Open hrát v areálu pražské Sparty. Pro turnaj budou připraveny celkem tři kurty, na kterých se kvalifikace a hlavní soutěž odehrají. Turnaj se bude konat od 29. dubna do 4. května.

Centrální dvorec bude mít kapacitu 2500 diváků, kurt číslo 1 nabídne 650 míst a kurt číslo 2 bude moci navštívit 200 tenisových příznivců. Začátky programů budou každý den v 11:00.

Vstupné bude na celý turnaj, s výjimkou finále, zdarma. Na sobotní finále budou z kapacitních důvodů vydány vstupenky, které se budou moci zakoupit na webu Ticketportal.cz od 27. března, kdy začne ve 12:00 předprodej. Jejich cena se bude pohybovat okolo 200-300 Kč.