Ósakaovou žaluje bývalý trenér o dva miliony dolarů

- Jan Vojkůvka

Světová jednička Naomi Ósakaová musí řešit nepříjemnosti se svým bývalým trenérem Christophem Jeanem. Ten požaduje po japonské tenistce odškodnění ve výši 2 milionů dolarů za neplnění smluvních závazků.

Podle deníku The Sun Sentinel se Jean zavázal trénovat Naomi Ósakaovou, i její sestru Mari, během jejich dospívání. V březnu 2012 měl podepsat s otcem sester Ósakaových smlouvu, na jejímž základě obdrží 20 % výdělků obou tenistek po dobu neurčitou.

Dle dostupných informací však světová jednička tuto smlouvu nikdy neviděla.

Jean však požaduje po japonské hráčce 2 miliony dolarů a za tím účelem si najal právníka. Podle trenéra došlo k porušení smlouvy ze strany Ósakaové, k jejímuž trénování byl přemluven jejím otcem Leonardem Francoisem, kterému přátelé říkají Max. Jean, i přesto že rodina tenistky neměla na špičkové kouče peníze, souhlasil.

Dohodnutých 20 % výdělků, na které má dle svých slov nárok, však neobdržel. „Nechtěl jsem tohledělat, ale když jsem naposledy mluvil s Maxem, tak mi řekl, ať si najdu právníka. Tak jsem si ho našel,“ konstatoval Jean.

S Ósakaovou Jean pracoval především na fyzičce, kterou neměla podle něho na vůbec dobré úrovni.

„Byla tlustá,“ řekl stroze. „Seděla přímo tady, unavená. Její táta mi řekl, že hodně jedla. Tak jsem zahájil těžký program se spoustou běhání a cvičení.“

Světová jednička odpověděla na kroky bývalého trenéra najmutím renomovaného advokáta Alexe Spira. Newyorský právník má za sebou spoustu slavných případů, při nichž zastupoval bývalé hráče NBA, rapera Jay-Z a domohl se zproštění obžaloby v případu bývalého hráče NFL Aarona Hernandeze, který byl podezřelý z dvojnásobné vraždy.

„I když není překvapením, že se raketový vzestup kariéry Naomi neobejde bez takových nesmyslů, tenhle hloupý kontrakt, který nikdy neviděla a nepodepsala, je absurdní,“ uvedl k celé záležitosti Spiro. „Vyřešíme to, tenhle případ nemá žádný význam.“