Olympiáda v Tokiu? Není to nereálné, tvrdí Thiem

- Daniel Kubelka, Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Patřil do okruhů tenistů, kteří místo bojů o olympijské úspěchy upřednostnil hon za body do světového žebříčku. Místo cesty do Brazílie tak zvolil turnaj v Los Cabos, kterého se však nakonec kvůli zranění ani nezúčastnil.

Dominick Thiem, jeden z největších talentů současného tenisu, v letošním roce odehrál již více než sedmdesát zápasů. Na náročný program první poloviny sezóny se ale, zdá se, mladý Rakušan doplatil. Z plánovaného turnaje v Los Cabos, kde chtěl nahnat body do světového žebříčku, se totiž musel kvůli zranění kyčle odhlásit. Po měsíční pauze už se ale porvat o co nejlepší výsledek na právě probíhajícím Masters v Cincinnati.

„Po Torontu jsem si musel odpočinout. Má očekávání tady (v Cincinnati) nejsou příliš vysoká, doufám, že se dobře připravím na US Open. Věřím, že si tu zahraji o trochu více než jen jeden zápas,“ sdělil se smíchem přítomným americkým novinářům.

Když se měl vrátit k příčinám svého zranění, nehledal za nimi žádnou velkou vědu. „Únava a také možná špatná rozhodnutí, co se týká plánovaní turnajů po Roland Garros. Upřímně, nečekal jsem, že bych na tolika turnajích došel až tak daleko. Možná jsem měl travnatou sezónu úplně vynechat,“ litoval Thiem zpětně na možná až trochu více nahuštěný program.

Dvaadvacetiletý Rakušan se závěrem vrátil také ke své neúčasti na olympiádě v Riu. „Rozhodl jsem se tak už v lednu. Měl jsem pro to své důvody a už jsem to několikrát vysvětloval. Co se týče Tokia za čtyři roky, kdoví,“ naznačil Thiem, že příští olympijské hry by mohly proběhnout i za jeho účasti.