Pohádkový příběh v Indian Wells pokračuje. Andreescuová si zahraje o titul

- Marek Bartošík

Kanadskému tenisu roste nová hvězda. Je jí osmnáctiletá Bianca Andreescuová, která v Indian Wells po výhře nad Elinou Svitolinovou postoupila už do finále. Kanaďanka má letos vynikající formu. Dosud včetně Fed Cupu vyhrála 27 z 30 utkání.

Beguová, Cibulková, Vögeleová, Wang, Muguruzaová a Svitolinová. To jsou tenistky, přes které nenasazená debutantka Bianca Andreescuová prošla do finále na prestižním podniku kategorie Premier Mandatory v Indian Wells.

Jako poslední porazila talentovaná Kanaďanka v semifinále světovou šestku Elinu Svitolinovou 6:3, 2:6 a 6:4. Souboj trval dvě a čtvrt hodiny. Vítězka v závěrečné hře odvrátila tři brejkboly, sama využila až čtvrtý mečbol.

„Byl to šílený zápas, jako na horské dráze. Doopravdy se třesu. Je to zkrátka neuvěřitelné, nemám slov,“ neskrývala na pozápasové tiskové konferenci nadšení osmnáctiletá Andreescuová.

Aktuálně 60. tenistka světa, jež svým vzhledem nápadně připomíná Belindu Bencicovou, si postupem do největšího finále své kariéry zajistila posun na 33. místo v žebříčku. V případě senzačního titulu by poskočila o dalších devět míst. Sezónu přitom zahajovala mimo Top 150.

V cestě jí nyní stojí trojnásobná grandslamová vítězka Angelique Kerberová. „Je to velká bojovnice, skvěle se hýbe. Má také slušný servis,“ hodnotila svou nadcházející soupeřku Andreescuová, jejíž letošní výsledky jsou bez diskuze impozantní.

Na WTA International v Aucklandu postoupila z kvalifikace až do finále, kde statečně vzdorovala Julii Görgesové. Na Australian Open taktéž uspěla v kvalifikačních bojích, nakonec prošla do druhého kola hlavní soutěže. Následoval titul z Newport Beach (WTA 125k), kde mimochodem povolila jen dvě hry krajance Eugenii Bouchardové, a semifinále z WTA International v Acapulcu.