Famózní jízda Bouzkové nekončí. Má kariérní maximum, největší titul je na dosah

- Marek Bartošík

Životní turnaj. Tak by se dalo charakterizovat počínání Marie Bouzkové na podniku kategorie WTA 125k v mexické Guadalajaře. Dvacetiletá česká tenistka proklouzla do semifinále bez ztráty setu. Mezi nejlepšími čtyřmi porazila Fionu Ferrovou za dvě a čtvrt hodiny 6:3, 6:7(4), 6:0 a může se těšit na finálové klání proti Veronice Kuděrmetovové.

Po osmdesátiminutovém druhém setu to pro Marii Bouzkovou nevypadalo dobře. Češka ztratila hodně sil při stahování výrazného náskoku soupeřky, aby pak nezvládla koncovku sady. Fionu Ferrovou však nakonec v semifinále turnaje v Guadalajaře (WTA 125k) přehrála 6:3, 6:7(4) a 6:0.

Bouzková zahájila utkání suverénně ziskem čtyř her. Výhodu jednoho ze dvou brejků sice ztratila, přesto za necelou půlhodinu pohodlně dokráčela k vítězství 6:3.

Druhá sada nabídla o poznání větší drama. Dvacetiletá Češka prohrávala po ztrátách podání ze čtvrté a šesté hry už 1:5. Postupně však odvrátila tři setboly a za stavu 6:5 dokonce podávala na vítězství. Přestože v jednu chvíli hrála o mečbol, neuspěla. Ferrová si vynutila rozhodující dějství.

Kdo čekal, že nedotažený comeback z předchozího setu Bouzkovou zlomí, mýlil se. Česká hráčka odpověděla ve velkém stylu. Ve třetím setu soupeřce povolila pouhých sedm fiftýnů, nadělila jí kanára a s přehledem si zajistila postup do finále.

Osmifinalistka letošního turnaje v Brisbane Bouzková zahájila turnaj jako 130. tenistka světa, jejím dosavadním maximem bylo 120. místo. V živém žebříčku je nyní už 116. V případě zisku titulu může poskočit dokonce na 101. příčku. K průniku do elitní stovky by jí pak scházelo pouhých sedm bodů.

Abierto Zapopan, Guadalajara (ženy, MEX, 125 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (130.) – Fiona Ferrová (FRA, 116.) 6:3, 6:7(4), 6:0

Finále dvouhry
MARIE BOUZKOVÁ (130.) – Veronika Kuděrmetovová (RUS, 100.) 17.3. v 04:00