Ferrer na tvrdém povrchu nekončí. Nečekaně rozšířil své rozlučkové turné

- Marek Bartošík

Po turnajích v Aucklandu, Buenos Aires a Acapulcu měl loučící se David Ferrer odehrát už pouze antukové podniky na domácí půdě v Barceloně a Madridu. Španělský tenista se však představí i na Masters v Miami, které začíná příští týden.

Málokterá tenisová rozlučka byla v posledních letech sledovanější než ta Davida Ferrera. Šestatřicetiletý Španěl se dočkal velkých poct na všech turnajích, kterých se letos zúčastnil.

A ostudu si Ferrer rozhodně neutrhl. Na všech podnicích se mu zatím podařilo projít přes první kolo, což mu pravděpodobně dodalo odvahy zkusit i další ze svých nejoblíbenějších turnajů, a sice Masters v Miami, které se hraje na tvrdém povrchu.

Na Floridě se Španělovi vždy dařilo. V roce 2013 dokonce sahal po trofeji, proti Andymu Murraymu ve finále nevyužil mečbol. Připsal si také dvě semifinálové a tři čtvrtfinálové účasti, s celkovou bilancí 32 výher a 16 porážek se jedná o jeho druhé nejúspěšnější Masters (po Monte Carlu).

Spolu s Ferrerem obdržel divokou kartu do hlavní soutěže například senzační čtvrtfinalista z Indian Wells Miomir Kecmanovič. V kvalifikaci se díky přízni pořadatelů představí Jo-Wilfried Tsonga, jemuž nyní patří až 118. místo v žebříčku.

Po Masters v Miami se někdejší třetí tenista světa a finalista French Open 2013 představí na antukových turnajích v Barceloně (od 22. dubna) a Madridu (od 6. května).