Zůstaň silný, příteli! vzkázal Čorič nemocnému trenérovi

- Jan Vojkůvka

Už do Indian Wells přicestoval chorvatský tenista Borna Čorič s neúplným týmem. Na svém Facebooku nyní odhalil důvod, proč jeden člen jeho trenérského týmu chybí. Kvůli zdravotním problémům musel Čorič přerušit až do konce sezony spolupráci s Kristijanem Schneiderem.

Dvaadvacetiletý Čorič se nevyjádřil, co jeho trenéra trápí. Rozhodně se ale nebude jednat o nic banálního. Nasvědčují to jak jeho slova, tak fakt, že Schneider bude chybět Chorvatovi přinejmenším do konce této sezony.

„Jsem velmi smutný, že musím oznámit, že Kiki Schneider se mnou do konce sezony nebude cestovat po turnajích kvůli nějakým zdravotním důvodům,“ napsal na sociální média Čorič. „Stále je důležitou součástí mého týmu a doufám, že se příští rok vrátí, a že spolu budeme silnější než kdykoliv předtím.“

„Známe se spolu už od mého dětství a Kiki tu pro mě byl vždycky, když jsem potřeboval pomoc. V posledních 15 měsících jsme spolu pracovali na denní bázi a měl obrovský dopad na mou kariéru. Hrál důležitou roli během skvělé sezony, kterou jsem loni měl. Zůstaň silný, můj příteli. Uvidíme se v Záhřebu,“ dodala světová dvanáctka.

Čorič má za sebou životní sezonu. Dokázal během ní získat titul v německém Halle, dojít až do finále na Masters v Šanghaji a do semifinále v Indian Wells. Také pomohl Chorvatům k triumfu v Davis Cupu.

V aktuálně probíhajícím ročníku vybojoval osmifinále na Australian Open a semifinále v Dubaji. O to větší zklamání bylo, když byl vyřazen už ve druhém kole v Indian Wells, kde obhajoval velkou porci bodů za loňské semifinále. Na psychické a herní pohodě mu ale určitě nepřidaly zdravotní problémy přítele a trenéra Kikiho Schneidera.

Nelze než doufat, že se nejedná o nic vážného.