Výborná Bouzková! Bez ztráty setu pronikla do prvního semifinále na okruhu WTA

- Jan Vojkůvka

Mise Marie Bouzkové v mexické Guadalajaře zdaleka nekončí. Talentovaná česká tenistka zvládla bez ztráty setu vybojovat i třetí výhru na turnaji a postoupila do svého prvního semifinále na okruhu WTA. Domácí divokou kartu Renatu Zarazuaovou porazila po setech 7:6(8), 6:2.

Bouzková prožívá na podniku WTA 125k Series v Guadalajaře svůj zatím nejvydařenější turnaj kariéry. Doposud se dokázala výrazně prosadit jen na turnajích ITF. Na okruhu WTA bylo jejím maximem trojí postoupení do osmifinále.

V Mexiku je ale vše jinak. Česká hráčka i ve třetím utkání vyhrála ve dvou setech a po Arruabarrenové a Djatčenkové vyřadila i Zarazuaovou.

V domácí tenistkou měla ale doposud nejvíc práce. V prvním setu vedla 3:1 a poté 4:2, přesto musela o vítězství bojovat ze všech sil. V deváté a desáté hře nevyužila dva setboly, následně prohrávala se ztrátou brejku 5:6, ale vynutila si rozhodující tiebreak. V něm čelila třem setbolům za stavu 3:6, dokázala ale vývoj zkrácené hry otočit. Když poté za stavu 7:8 čelila ještě jednomu setbolu, nadechla se k finálnímu obratu a vyhrála 10:8.

Druhý set už byl v plné režii Bouzkové, jež navázala na své výkony z předchozích dvou kol. Zarazuaové prorazila podání v prvním gemu a po dalším brejku, který potvrdila, rázem vedla 4:0. Duel posléze bez obtíží doservírovala.

Česká tenistka se o postup do finále utká s Francouzkou Fionou Ferrovou, která je hratelnou soupeřkou a Bouzková proti ní bude mít obrovskou šanci ještě vylepšit svůj výsledek na turnaji.

V Guadalajaře startovala také Kristýna Plíšková, ta ovšem ve čtvrtfinále nevyužila vedení 6:3, 2:1 proti Veronice Kuděrmetovové a prohrála 6:3, 6:7(4), 2:6.