Nevídaný výprask! Osmnáctiletá Kanaďanka smetla bývalou světovou jedničku

- Filip Lefenda

O velké překvapení se na turnaji v Indian Wells postarala teprve osmnáctiletá Bianca Andreescuová. Dívka, která startuje na prestižním kalifornském podniku poprvé v kariéře, je po drtivém vítězství nad někdejší světovou jedničkou Garbiňe Muguruzaovou už v semifinále. Španělce povolila talentovaná Kanaďanka během celého zápasu jediný gem!

Rýsuje se ženskému tenisu nová světová jednička? Andreescuová o sobě svými letošními výkony dává hlasitě znát, z celkových 29 zápasů prohrála v roce 2019 jen tři! Po výhře nad Čchiang Wang si nyní kanadská tenistka připsala druhý skalp hráčky z elitní dvacítky v řadě, když na výhru proti dvojnásobné grandslamové šampionce Muguruzaové potřebovala pouhých 52 minut. Konečný výsledek? 6:0, 6:1!

Už nyní má tak Andreescuová jistotu, že si v novém vydání žebříčku WTA polepší. Ze svého aktuálního maxima, kterým je šedesáté místo, poskočí minimálně do čtvrté desítky.

Sezónu zahájila Andreescuová finálovou účastí na turnaji v Aucklandu, kam se prodrala až z kvalifikace. Tehdy však ve finále nestačila na Němku Görgesovou. Koncem ledna už to ale na turnaji v Newport Beach vyšlo – i skrze triumf nad Marií Bouzkovou postoupila Kanaďanka do dalšího finále, v němž sice schytala od Američanky Pegulaové na úvod kanára, avšak následně duel otočila.

O třetí letošní finále si osmnáctiletá tenistka zahraje právě v Indian Wells, kde ji čeká ukrajinská přemožitelka Markéty Vondroušové – světová šestka Elina Svitolinová. Zrodí se další překvapení?