Vondroušová si semifinále v Indian Wells nezahraje, po velkém boji padla se Svitolinovou

- Filip Lefenda

Markéta Vondroušová se do semifinále turnaje v Indian Wells nepodívá. Po triumfu nad světovou dvojkou Halepovou byla Vondroušová blízko dalšímu skalpu hráčky z elitní desítky žebříčku, dobře rozehraný zápas proti Elině Svitolinové ale do vítězného konce nedovedla. S ukrajinskou favoritkou prohrála Češka po 2 hodinách a 13 minutách 6:4, 4:6 a 4:6.

Vondroušová vstoupila do zápasu rychlým brejkem, který však ihned ztratila. V páté hře bodovala Češka na returnu podruhé, přičemž tuto výhodu už střežila jako oko v hlavě. Svitolinovou nepustila ani k brejkbolu a doservírovala sadu čistou hrou k výsledku 6:4.

V prvním a třetím gemu druhé sady neproměnila Vondroušová na příjmu shodně dvě brejkové možnosti, což ji mělo zakrátko mrzet. Následovala totiž pasáž ztracených podání, a to na obou stranách. Svitolinová brejkem dvakrát utekla na rozdíl dvou her, Vondroušová ale dokázala vždy reagovat.

Za stavu 4:5 už však devatenáctiletá Češka prostor nedostala. To na servisu nejprve odvrátila setbol, následně ale ztratila gem přes shodu.

Třetí set nezačal pro přemožitelku světové dvojky Halepové vůbec zle. Vondroušová se v páté hře jala prvního brejku a vedla 3:2, jenže svůj úlovek z returnu opět nedokázala potvrdit servisem. A tak se opakovala situace z koncovky druhého dějství, kdy šla Vondroušová za stavu 4:5 servírovat na udržení se v utkání. Svitolinovou v desáté hře pustila do vedení 15:40. První mečbol ještě Vondroušová přežila, druhý už ale ne.

Vondroušová tak po 2 hodinách a 13 minutách padla v Indian Wells s šestou hráčkou světa Elinou Svitolinovou a turnaj pro ni skončil ve čtvrtfinále. Ukrajinka se naopak může těšit na semifinále, v němž vyzve Kanaďanku Andreescuovou.

BNP Paribas Open, Indian Wells (ženy, USA, 9 035 428 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (61.) – Elina Svitolinová (UKR, 6.) [6] 6:4, 4:6, 4:6