Vondroušová po životní výhře: Myslela jsem, že na kurtu umřu

- Jan Havlovic

Markéta Vondroušová si připsala v úterý v Indian Wells nejcennější skalp v dosavadní tenisové kariéře! Teprve devatenáctiletá tenistka si vyšlápla na světovou dvojku Rumunku Simonu Halepovou, kterou udolala po setech 6:2, 3:6 a 6:2 a připsala si vůbec první skalp hráčky z TOP 10. „Byl to ohromně těžký zápas. Naběhala jsem toho dneska fakt moc!“ říkala čerstvá čtvrtfinalistka BNP Paribas Open.

V Indian Wells to sokolovské tenistce náramně svědčí. Markéta Vondroušová si zde v loňském roce zahrála osmifinále, letos se podívá minimálně o jedno kolo dál.

Mladá česká tenistka zazářila v úterním osmifinálovém duelu, ve kterém senzačně vyřadila Rumunku Simonu Halepovou a ukázala, že z ní roste velká hráčka! Vondroušová vyřadila světovou dvojku za rovných 100 minut po setech 6:2, 3:6 a 6:2.

„Byl to ohromně těžký zápas. Já jsem bojovala o každý míč a chvílemi jsem měla pocit, že na kurtu umřu,“ hodnotila životní zápas česká tenistka. „Naběhala jsem toho dneska fakt moc! Ale stálo to za to,“ dodala Vondroušová, která v zápase celkem osmkrát prolomila servis bývalé světové jedničky.

Devatenáctiletá tenistka se tak probojovala premiérové do čtvrtfinále nabitého turnaje v Indian Wells. „Mám to tu moc ráda. Loni se mi tu dařilo a letos je to ještě lepší,“ připomněla Vondroušová loňskou osmifinálovou účast.

Slova chvály měli pro svou svěřenkyni také trenéři Jiří Hřebec s Janem Hernychem. „Maky je konečně zdravá a je to hned vidět. Neřekla poslední slovo,“ chválil Vondroušovou Hřebec.

Výkon své svěřenkyně kvitoval také Jan Hernych. „Maky podala fantastický výkon po všech stránkách. Zvládla to skvěle fyzicky i mentálně. Uhrála si to. Je moc šikovná. Podle mě postoupila naprosto zaslouženě."

Vondroušovou čeká ve čtvrtfinálovém duelu další hráčka z elitní desítky – Ukrajinka Elina Svitolinová. Vzájemná bilance hovoří lépe pro světovou šestku, která vyhrála oba loňské duely – v Dauhá i Stuttgartu, kde Vondroušová duel v průběhu třetího setu skrečovala.