WTA

Fantazie! Vondroušová skolila Halepovou a dosáhla životní výhry

- Radek Štohl

Skvělého výsledku se v Indian Wells dočkala Markéta Vondroušová. Česká tenistka v osmifinále prestižního turnaje přehrála Simonu Halepovou (2.) 6:2, 3:6, 6:2 a poprvé v kariéře porazila hráčku top 10. Tenistky v zápase celkem třináctkrát ztratily servis, což vyhovovalo Vondroušové, která o své podání přišla "jen" pětkrát. Devatenáctiletá hráčka zároveň na turnaji zaznamenala nejlepší výsledek kariéry.

Markétě Vondroušové to prostě píše. A zvláště v Indian Wells. Na "pátém grandslamu sezóny" postupně vyřadila Lauru Siegemundovou, Darjou Kasatkinovou, Jelenu Ostapenkovou a teď i bývalou světovou jedničku Simonu Halepovou. Češka tak překonala loňský nejlepší počin (osmifinále). Zároveň ukázala, že také na největších turnajích dokáže hrát prím. 

Hned úvodních pět gemů si nenašlo hráčku, která by udržela vlastní servis. V šesté hře se to podařilo až Vondroušové, která podobnou situaci zopakovala o dvě hry později. Jelikož zvládla brejk v sedmé hře, úvodní sadu brala v poměru 6:2.

Ve druhé sadě se tenistky výrazně uklidnily a to především na podání. Diváci se dočkali pouhopouhého jediného brejkbolu, ten ke všemu Halepová využila a vynutila si tak třetí sadu. A rovněž do ní vkročila úspěšně, když si připsala brejk.

Češka ale nehodlala zahodit naskýtající se příležitost a protihráčku vzápětí rebrejkla. Do konce setu a také zápasu vzala Halepové další tři servisy. Při vlastním podání zaváhala už jen jednou, což znamenalo, že postup do čtvrtfinále BNP Paribas Open a životní úspěch slaví devatenáctiletá Češka.

Pro Vondroušovou jde o první skalp hráčky z TOP 10 a postup do prvního čtvrtfinále turnaje kategorie Masters. V něm se utká s vítězkou utkání Barthyová/ Svitolinová.

WTA

BNP Paribas Open, Indian Wells (ženy, USA, 9 035 428 USD, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (61.) – Simona Halepová (ROU, 3.) 6:2, 3:6, 6:2