Oseká Nadal kalendář? Španěl překvapil svými turnajovými plány

- Jan Vojkůvka

Španělský tenista Rafael Nadal s velkou pravděpodobností vynechá dva turnaje Masters. V rozhovoru pro ABC před startem podniku v Indian Wells poodhalil neúplný program, ve kterém chybí Miami a domácí Madrid.

Nadal turnaj v Miami vynechal od roku 2004 pouze v sezonách 2013 a 2018 kvůli zranění. Domácí Masters v Madridu, který vyhrál celkem pětkrát, dokonce hraje nepřetržitě od roku 2003. Tato série ale může letos skončit.

„Mou prioritou je zůstat zdravý. Pokud bych měl říct plně bezpečný kalendář, tak bych po Indian Wells hrál v Monte Carlu, Barceloně, Římě a na French Open,“ řekl Nadal pro ABC.

Ve výčtu turnajů chybí jak druhý díl březnových Masters ve Spojených státech, tak madridský turnaj, který se proslavil například i zkoušením modré antuky.

„Takový kalendář by pro mě měl logiku. Záležet ale bude i na výsledcích a fyzičce,“ dal přeci jen naději svým fanouškům, že se na zmíněných turnajích ukáže.

Už v červnu bude Nadalovi 33 let a například po vzoru Rogera Federera by nejraději svůj kalendář osekal tak, aby dokázal zůstat ve špičce ještě několik let. Přinejmenším však vynechání turnaje na oblíbené antuce, na níž je nejlepším v historii tenisu, by bylo obrovským překvapením.