Světová trojka nečekaně končí. Zvereva zastavila nemoc

- Jan Vojkůvka

Pouhé čtyři vyhrané gemy, žádný proměněný brejkbol a vyřazení ve třetím kole. Německý tenista Alexander Zverev nebude na letošní ročník v Indian Wells vzpomínat zrovna v dobrém, a to především kvůli nemoci, jež mu zabránila předvést dobrý výkon.

Zverev ve třetím kole v Indian Wells prohrál s 55. hráčem světa Janem-Lennardem Struffem hladce 3:6, 1:6 za pouhých 72 minut hry. V předchozích pěti zápasech přitom Zverev svého soupeře dokázal porazit, ale svou šňůru už nenatáhl.

„Asi týden jsem nemocný,“ řekl po zápase německý tenista, který prohrál na konci minulého týdne finále v mexickém Acapulcu proti Nicku Kyrgiosovi. „Někde jsem chytil virózu, a tak to prostě je. Je to trochu smůla,“ podotkl. „Teď se hlavně musím dát dohromady před Miami, kde se mi vždycky dařilo.“

V utkání Struff předváděl velmi solidní výkon na servisu. Zverevovi sice povolil čtyři brejkboly, ale v klíčových chvílích se dokázal vždy z problémů vyhrabat. Sám naopak vybojoval jeden brejk v prvním setu a poté hned tři brejky v sadě druhé. Poprvé v kariéře si v Indian Wells zahraje osmifinále.

„Vyhrát 6:3, 6:1 je úžasné,“ zářil Struff po postupu. „Odehrál jsem dobrý zápas. Soupeř minul pár důležitých míčků a nakonec jsem to já, kdo je po zápase tím šťastným.“

Po Zverevovi čeká na Struffa další těžký kalibr v podobě Kanaďana Milose Raonice.