Popáté v řadě v osmifinále! Plíšková si v Indian Wells připsala další výhru

- Jan Havlovic

Karolína Plíšková se popáté v řadě probojovala v Indian Wells do osmifinále. Světová pětka si v pondělním utkání třetího kola poradila s Belgičankou Ysaline Bonaventurovou, kterou porazila za 69 minut po setech 6:3, 6:2. Plíšková tak navázala na krajanku Markétu Vondroušovou a probojovala se do osmifinále, ve kterém narazí na Estonku Kontaveitovou.

Turnajová pětka narazila podruhé v řadě na hráčku z druhé světové stovky. V pondělí si ale Karolína Plíšková vedla daleko lépe oproti předchozímu duelu s Japonkou Dojovou.

Česká tenisová dvojka si v pondělním duelu v Indian Wells poradila hladce s Belgičankou Ysaline Bonaventurovou, kterou porazila po setech 6:3, 6:2.

Plíšková si v utkání třetího kola pomohla třinácti esy a hned pětkrát prolomila servis belgické soupeřky. Sama přišla o podání jen dvakrát, a to v úvodních třech gemech zápasu. Od té doby světová pětka na servisu excelovala.

„Skóre vypadá poměrně jasně, ale na kurtu to tak snadné nebylo. Dnes jsem servírovala výborně, ale celkově si myslím, že moje hra nebyla úplně dobrá,“ hodnotila Plíšková duel v pozápasovém rozhovoru.

Šestadvacetiletá tenistka si tak popáté v řadě zahraje na BNP Paribas Open v osmifinále. V něm narazí na Estonku Anett Kontaveitovou, se kterou se utká podruhé v kariéře.

Český tenis má tak podruhé v řadě v osmifinále turnaje v Indian Wells hned dvě zástupkyně. A jsou to znovu Karolína Plíšková a Markéta Vondroušová!