Serena Williamsová odstoupila z Indian Wells. Na vině je virové onemocnění

- Jan Havlovic

Turnaj v Indian Wells přišel o jednu z hlavních hvězd – Serenu Williamsovou. Americká tenisová legenda musela z turnaje odstoupit kvůli virovému onemocnění. Sedmatřicetiletá hráčka vzdala utkání proti Španělce Garbiňe Muguruzaové za stavu 3:6 a 0:1. „Už před zápasem jsem se necítila dobře,“ řekla po zápase Serena.

Serena Wiiliamsová se na domácí půdu v Indian Wells moc těšila a to samé platilo i o fanoušcích, pro které byla vítězka 23 grandslamových titulů hlavním lákadlem. Americkou tenistku však zastavily v kalifornské poušti zdravotní problémy a s turnajem se loučí již po druhém zápase.

Sedmatřicetiletá tenistka sice vstoupila dobře do utkání třetího kola proti Španělce Garbiňe Muguruzaové, když se dostala do vedení 3:0. Od té chvíle ale nezískala jediný gem. „Při pohledu na skóre to mohlo vypadat, že jsem začala dobře, ale po psychické stránce jsem se necítila příliš dobře,“ komentovala Serena Williamsová svůj špatný zdravotní stav.

Podle vyjádření WTA musela Američanka z turnaje odstoupit kvůli virovému onemocnění. „Už před zápasem jsem se necítila dobře a každou sekundou se to zhoršovalo,“ dodala Serena.

Bývalá světová jednička tak končí podruhé v řadě na BNP Paribas Open ve 3. kole. To Garbiňe Muguruzaová se podívá do osmifinále turnaje v Indian Wells potřetí v kariéře. „Hrály jsem proti sobě několikrát a pokaždé to byly obrovsky těžké bitvy. Není nikdy příjemné vidět soupeřku na kurtu v takovém stavu,“ vzkázala Španělka, která své soupeřce popřála brzké uzdravení.

Muguruzaová vyzve v boji o účast ve čtvrtfinále Nizozemku Kiki Bertensovou.