V devatenácti si počínala jako veteránka. Nepřestávala jsem bojovat, říká Vondroušová po další výhře

- Jan Havlovic

Spanilá jízda Markéty Vondroušové prestižním turnajem v Indian Wells pokračuje! Devatenáctiletá tenistka předvedla v duelu třetího kola obrovskou bojovnost, když otočila náročný duel proti Lotyšce Jeleně Ostapenkové a zvítězila po setech 4:6, 6:3 a 6:4. „Byl to kvalitní zápas z obou stran,“ hodnotila Vondroušová.

Vondroušové je pouze devatenáct let, ale v neděli si v Indian Wells počínala jako zkušená veteránka. V duelu proti grandslamové vítězce Jeleně Ostapenkové prohrála první set, ale nezpanikařila a po výrazně zlepšeném výkonu mohla začít slavit cenný skalp.

„Soupeřka hrála skvěle, ale já jsem bojovala o každý míč. Snažila jsem se toho co nejvíc vrátit a věřila, že její chyby přijdou a nakonec přišly,“ hodnotí Vondroušová. „Byl to kvalitní zápas z obou stran. Jsem moc ráda, že jsem nepřestala bojovat,“ citují mladou Češku stránky WTA.

Klíčovým momentem se ukázala změna taktiky. Vondroušová přešla na ofenzivnější pojetí hry, čímž dostala soupeřku pod tlak. „Začala jsem do toho více chodit, soupeřka pak udělala i nějaké dvojchyby,“ pochvaluje si mladá Češka správně zvolenou taktiku.

Vondroušová ztrácela v rozhodujícím setu hned dvakrát jeden brejk, ale ze složité situace se vždy dokázala dostat. Po dvouhodinové bitvě tak mohla oslavit druhý postup v řadě do osmifinále prestižního BNP Paribas Open.

Výkon své svěřenkyně si pochvalovat také Jan Hernych. „Maky svou bojovností a umem otočila zápas proti skvěle hrající soupeřce. Byl to mentálně nesmírně náročný zápas, Jelena trefovala neskutečné údery, ale Maky nepanikařila a dál hrála svojí hru,“ hodnotil zápas trenér Markéty Vondroušové.

Mezi nejlepší šestnáctkou čeká na českou hráčku druhá nejlepší tenistka světa – Rumunka Halepová. „Nikdy jsem proti Simoně nehrála. Je to kvalitní hráčka, takže budu muset bojovat a také si tento velký zápas chci užít,“ plánuje Vondroušová.

„Viděla jsem její hru v Česku při Fed Cupu, takže se na to s mým trenérem zaměříme a připravíme se na to,“ ujišťuje závěrem.