Turnaj v Indian Wells popáté v řadě získal prestižní ocenění

- Jan Vojkůvka

Turnaj ATP Tour 1000, či Masters, v Indian Wells se dočkal obhajoby prestižního ocenění a o víkendu obdržel přímo ve svém areálu cenu pro nejlepší turnaj ve své kategorii za rok 2018.

BNP Paribas Open se stal poprvé turnajem roku v kategorii ATP Masters 1000 Tournament of the Year v roce 2014. Od té doby tzv. pátý grandslam této anketě dominuje a nejinak tomu bylo za uplynulý rok.

Cenu převzal turnajový ředitel Tommy Haas z rukou výkonného ředitele a prezidenta ATP Chrise Kermoda v pátek během utkání prvního kola mezi domácí dvojicí Stevem Johnsonem a Taylorem Fritzem.

„Jsme poctěni, že jsme popáté v řadě získali toto ocenění, ke kterému přistupujeme s velkou pokorou, jelikož o něm rozhodují sami hráči, kteří nás zvolili,“ uvedl Haas. „Všichni naši zaměstnanci pracují neuvěřitelně tvrdě, aby poskytli všem zážitky a zkušenosti světové úrovně.“

Pro ostatní turnaje ATP Tour 1000 bude i tento rok velmi obtížné sesadit kralující BNP Paribas Open ze svého trůnu. Indian Wells v Kalifornii patří k populárním a oblíbeným tenisovým destinacím, a to i s ohledem na servis jak pro hráče, tak tenisové příznivce, kteří pravidelně zaplňují stadiony.