Už to ukonči, je mi zima, křičel fanoušek na Ósakaovou. Japonka poslechla a pomstila se Mladenovicové

- Jan Vojkůvka

Přes den horko, v noci zima. Počasí v Indian Wells není vždy úplně nejpřívětivější, o čemž se přesvědčila i světová jednička Naomi Ósakaová. Během svého duelu s Kristinou Mladenovicovou (6:3, 6:4) se dočkala i velmi kuriózního momentu, kdy na ni jeden z diváků křičel, ať zápas kvůli chladu rychle ukončí.

„Byl tam chlápek, co mi říkal, že je superzima, chce jít domů a ať to ukončím,“ smála se Ósakaová po zápase, ve kterém úspěšně zdolala Francouzku Mladenovicovou.

S tou se světová jednička utkala podruhé v řadě, a zatímco v polovině dubna v Dubaji s ní prohrála 3:6, 3:6, v Indian Wells se jí za porážku dokonale pomstila.

V prvním setu rozhodl brejk v šesté hře, který Ósakaová udržela až do koncovky. Ve druhé sadě s výhodou dvou brejků vedla už 5:2, jenže v osmém gemu si poprvé prohrála podání a nechala duel v závěru trochu zdramatizovat. Na naléhání fanouška však zareagovala nejlepším možným způsobem a zápas v desáté hře, ve které čelila znovu brejkbolu, zakončila.

„Ještě nikdy jsem nehrála jako obhájkyně titulu... Je to něco nového a byla jsem vážně dost nervózní,“ usmívala se japonská hráčka. Ta má před sebou skutečně náročný turnaj, na němž dokázala loni triumfovat a potřebuje uhrát dobrý výsledek, aby si udržela post světové jedničky. Ve třetím kole narazí na Američanku Collinsovou.