Kvitová dvakrát neudržela vedení. Česká jednička doplatila na chyby i krutý los a končí

- Jan Vojkůvka

Už před začátkem turnaje bylo zřejmé, že si los s českou jedničkou krutě pohrál. Petra Kvitová ve druhém kole vyfasovala asi nejhorší možnou soupeřku z nenasazených hráček a nastoupila proti Venus Williamsové. Proti ní dvakrát vedla a mohla duel dopodávat, ale v dramatické dvou a půl hodinové bitvě nakonec padla 6:4, 5:7, 4:6.

Kvitová měla utkání pevně ve svých rukách a vedla už 6:4, 3:0. Stav ve druhém setu navíc ukrýval hned dva brejky. Jenže své vedení udržet nedokázala. Williamsová ve čtvrté hře snížila a poté v osmé hře druhým rebrejkem srovnala na 4:4. Kvitovou v tu chvíli mohly hodně mrzet tři nevyužité brejkboly ze sedmého gemu.

Williamsová převzala taktovku utkání a už v desáté hře se na returnu dostala k setbolu. Sice ho nevyužila, ale ve dvanáctém gemu to napravila a ukořistila druhý set na svou stranu. I v sedmém vzájemném střetnutí se tak zápas obou hráček dostal až do třetího setu. Ještě nikdy Kvitová s Williamsovou nehrály proti sobě jen dvousetové utkání.

Česká tenistka rozhodně nesložila zbraně a dál bojovala o postup. V rozhodující sadě byla opět blízko, když v sedmé hře prorazila Williamsové podání. Jenže se jí nepodařilo brejk potvrdit, prohrála tři hry v řadě a na turnaji skončila.

Klíčem k úspěchu byla schopnost Williamsové držet se ve výměnách a vyčkávat na chyby soupeřky. Kvitová sice trefila 10 es a celkem 38 vítězných míčků, ale zároveň zahrála 10 dvojchyb a hned 56 nevynucených chyb.

Kvitová, jíž patří druhé místo světa a v žebříčku WTA Race dokonce drží první místo, tak v Indian Wells neohrozí první místo Naomi Ósakaové a na svou příležitost si bude muset počkat do Miami.