Berdych: Ivanišević je ten, na kterého jsem čekal

- Jan Havlovic, Foto: Pavel Lebeda (sport-pics.cz)

Českou tenisovou jedničku tento týden čeká kvalitně obsazený turnaj Masters v Cincinnati. Před důležitým podnikem se Berdych v rozhovoru pro oficiální web ATP rozpovídal o svém novém kouči i o tenisové dlouhověkosti.

Tomáš Berdych se po necelých třech týdnech představí opět na dvorci a hned na turnaji Masters v Cincinnati, kde se ve druhém kole utká s vítězem duelu Veselý/Granollers. Českou tenisovou jedničku také zároveň čeká první turnaj pod novým trenérem, kterého oznámil před týdnem na svém facebookovém profilu. 

Berdych dlouho hledal vysněného trenéra, který vyhrával velké tituly a který zároveň věděl, jak zanechat výraznější stopu mezi TOP hráči žebříčku ATP. Zdá se, že ho našel! Rodák z Valašského Meziříčí si zatím spolupráci s Goranem Ivaniševićem nemůže vynachválit a v rozhovoru pro oficiální webové stárnky ATP uvedl, že našel "toho pravého", kterého dlouho hledal. „Myslím, že je to osoba, na kterou jsem čekal," uvedl Berdych těsně přes startem turnaje Western & Southern Open v Cincinnati.

Předchozí svěřenec Ivaniševiće, Marin Čilić, dokázal pod vedením slavného chorvatského tenisty získat grandslamový titul na US Open 2014. Berdych doufá, že se pod Ivaniševićem dočká podobného triufmu. Hned před Cincinnati však musí Berdych se svým koučem řešit nepříjemný problém. Česká jednička po prohře ve čtvrtfinále turnaje v Torontu vypadla z osmičky postupujících na Turnaj mistrů a to hlavně díky tomu, že Gaël Monfils vyhrál na turnaji ve Washingtonu. Berdych tak z devátého místa ztrácí na francouzského tenistu 105 bodů a bude muset na turnajích v USA zabrat! 

Držitel dvanácti turnajových vavřínů na okruhu ATP se během rozhovoru také zamyslel nad otázkou tenisové dlouhověkosti i s ohledem na to, že Ivanišević získal svůj první grandslamový titul až ve 29 letech. „Myslím si, že 30 let není v této době na tenistu až tak moc. Když se podívate okolo sebe, myslím, že mám stále ještě čas." zhodnotil Berdych své postavení mezi tenisovou elitou. Česká jednička také chce zároveň zůstat na tenisovém výsluní co nejdéle. „To je také důvod, proč se stále snažím najít všechny možnosti pomoci a proč se snažím stále zlepšovat, jak jen to jde.".

Rodáka z Valašského Meziříčí čeká první turnaj pod novým koučem a je otázka, jak si povede. Sil by měl mít Berdych dost, neboť bezmála tři týdny neabsolvoval žádný zápas. „Je to člověk, který našel způsob, jak prorazit. Uvidíme, jestli to bude správné rozhodnutí," uzavřel Berdych rozhovor.