Gladiátor Kvitová! Česká jednička nasadila válečnou zbroj

- Jan Vojkůvka

Petru Kvitovou čeká už v sobotu vstup do turnaje WTA Premier Mandatory v Indian Wells. Ještě před jejím vstupem do jednoho z největších tenisových podniků světa se na veřejnost dostaly její fotografie, které nafotila pro magazín Prima Zoom. Nutno podotknout, že před bojem o post světové jedničky nemohlo být focení více symbolické.

„Mé jméno je Gladiátor,“ napsala na svých sociálních sítích Kvitová, která přiložila k příspěvkům i svou fotografii v kožené zbroji, ve které jí to neskutečně sluší.

Česká tenisová jednička nafotila sérii fotografií ve válečnickém úboru při příležitosti rozhovoru pro březnové číslo časopisu Prima Zoom. V něm se pozastavila mimo jiné nad tím, jak náročná byla cesta zpátky na vrchol po přepadení v roce 2016, jak složité je najít na sportovních kolbištích přátele, o důležitosti rodiny, či svých pocitech při dlouhých pobytech mimo domov.

Možná tak trochu dílem náhody se fotografie, i vydání časopisu, dostaly na veřejnost před vstupem české hráčky do turnaje v Indian Wells. Na tzv. pátém grandslamu, a následujícím podniku v Miami, bude Kvitová usilovat o posun do čela světového žebříčku. Odění ve válečné zbroji je tak trochu příznačné důležitosti nadcházejících týdnů.

Kvitová v této sezoně dokázala vyhrát turnaj v Sydney a postoupit do finále na Australian Open a v Dubaji. V žebříčku WTA jí i proto náleží třetí místo. V aktualizovaném rankingu WTA Race je však dokonce nejlepší ze všech, když za první dva měsíce sezony jako jediné nasbírala přes 2500 bodů.

Video z focení si můžete prohlédnout ZDE.