Navždy budeš v mém srdci. Del Potro v dojemném vzkazu uctil památku zesnulé babičky

- Jan Vojkůvka

Co rok, to ztráta milovaného. Juan Martin Del Potro má za sebou skutečně těžká léta. Zatímco v roce 2017 musel přetrpět smrt dědečka a v minulém roce ho trápila ztráta věrného psa, kterou oplakal, letos se loučil s další velmi blízkou osobou. Na Instagramu přidal dojemný příspěvek, ve kterém uctil památku zesnulé babičky.

Jen těžko lze porovnávat smrt zvířete a člověka. Lidé jsou ale různí, a když minulý rok přišel Del Potro o psa Césara, smrt věrného přítele ho velmi zasáhla. Jen stěží si ale mohl vůbec představit, kolik smutku zažije o rok později. Rodák z Tandilu se musí smířit se smrtí své babičky.

O úmrtí blízkého člena rodiny informoval na Instagramu, kam umístil dojemný příspěvek s fotografií, v níž svírá její ruku. Podle toho, co napsal, se jednalo o jeden z posledních momentů, kdy ji viděl živou.

„I když v tobě bylo stále méně síly, a tvým přáním bylo odpočívat v pokoji, i když jsi už nemohla vydržet tolik utrpení a dalších bolestivých věcí, i přesto jsi mi byla schopná podat ruku a dát mi svůj poslední láskyplný okamžik, ze kterého byla pořízena tato fotografie, a který zůstane navždy v mém srdci,“ napsal Del Potro.

„Nebylo to potřeba, ale dokázala jsi znovu ukázat svou sílu a lásku ke své rodině. Miluji tě babičko. Navždy,“ dodal.

Del Potro, který prožívá třetí rok po sobě ztrátu některého ze svých milovaných, v této sezoně odehrál zatím jen jeden turnaj v Delray Beach, kde dokráčel do čtvrtfinále. Od amerického podniku se rozhodl odhlásit jak z Acapulca, tak následně i z Indian Wells. Na obou turnajích přitom měl obhajovat loňský titul.