Kuriózní pocta: Jako malá si s nimi hrála. A teď mám vlastní! libuje si světová jednička

- Filip Lefenda

Má za sebou úžasných dvanáct měsíců. Loni v březnu ovládla podnik v Indian Wells, o půl roku později pak získala v New Yorku svůj první grandslamový titul, aby následně ovládla i další turnaj velké čtyřky v Melbourne. Třešničkou na dortu byl posun do čela ženského světového žebříčku. Řeč je samozřejmě o Naomi Ósakaové. Jednadvacetileté Japonce se nyní dostalo další kuriózní pocty, když se stala předlohou nové panenky z kolekce Barbie.

„Je to opravdu velká čest,“ reagovala Ósakaová v rozhovoru pro magazín People. „S panenkami jsem si jako malá holka hrála a teď mám vlastní. Je skutečně neuvěřitelné, že vznikla Barbie, který vypadá jako já,“ libuje si světová jednička.

Zmenšenina Ósakaové je součástí projektu „Dream Gap“, který si klade za cíl vytvářet panenky podle reálných předloh z celého světa. „Je jednou z žen, které překonávají vlastní hranice, aby inspirovaly další generaci dívek,“ stojí v prohlášení výrobce, který věnuje z každého prodaného kusu dolar na dobročinné účely.

V kolekci lze nalézt i další ženy – kanadskou krasobruslařku Tessu Virtueovou, německou dráhovou cyklistku Kristinu Vogelovou nebo třeba novozélandskou sportovní novinářku Melodii Robinsonovou.