Berdych přidal do programu další turnaj před Roland Garros

- Jan Vojkůvka

Český tenista Tomáš Berdych, který má za sebou velmi slušný vstup do této sezony, přidal do svého kalendáře další turnaj během antukové části sezony. Generálku na pařížský grandslam bude mít ve francouzském Lyonu v druhé polovině května.

Třiatřicetiletý Čech v Lyonu startoval už v roce 2017. Tehdy během premiérového ročníku obnoveného turnaje dokráčel až do finále. V něm prohrál s domácím Jo-Wilfriedem Tsongou.

Berdych většinou svou přípravu na Roland Garros finišoval na Masters v Římě, právě v roce 2017 udělal změnu, ale příliš mu to tehdy nepomohlo. Na pařížském grandslamu totiž vypadl ve druhém kole.

Aktuálně se 81. hráč světa připravuje na vstup do turnaje v Indian Wells, kde rozehraje první letošní turnaj ATP Tour 1000. Dále bude startovat v Miami a následovat by měly antukové podniky v Monte Carlu, Madridu, Římě a Lyonu, kde se připraví na druhý grandslam sezony.

Berdych zatím prožívá vydařený vstup do tohoto ročníku. Po finále v Dauhá a osmifinále v Australian Open se mu podařilo postoupit také do semifinále v Montpellier. Na turnajích v Rotterdamu a Dubaji sice vypadl už v osmifinále, narazil však na hvězdy z nastupující generace Shapovalova a Čoriče.